At Skipper Skræk får superkræfter af at spise spinat, ved de fleste. Og det er altså ikke bare noget, nogen har fundet på. Læs bare her, og
få masser af inspiration med spinat - i smoothies, bowls, pandekager, tærter,
vegetar lasagne og meget mere - find masser af opskrifter her.
Spinat er en etårig grønsag som dyrkes for dens spiselige
grønne blade. Af beslægtede arter kan nævnes Bede-slægten og Gåsefod-slægten,
der ligesom spinat alle hører til Amarant-familien.
Spinat.
Engelsk: Spinach. Latin: Spinacia oleracea
Sæson: Dansk: april-oktober. Import: hele året
Holdbarhed: 2-5 dage ved 2-6 °C
Anvendelse: Blade og stilke skylles grundigt. Grove stilke
fjernes. Svind: ca 25%
Anvendes rå som salat, dampet som tilbehør eller i spinatlasagne.
Frysning: Ja, blancheres i 1-2 min. Hakkes evt. efter
blanchering og tøs op ved stuvning. Hele blade kan evt. tøs op ved
smørdampning.
Spinat stammer fra Sydvestasien, muligvis Persien (nuværende
Iran). I 1400-tallet var spinat kendt i hele Europa.
Spinat er unge, grønne blade, der kan være glatte eller
krusede og med en mild smag.
Spinat indeholder oxalsyre, der let udfældes med calcium og
derfor kan give ubehagelige reaktioner på tænderne. Hvis det ønskes, kan man
tilsætte calciumchlorid (“Nonoxal”) under kogning. Herved udfældes oxalsyren
med calcium. Følg pakningens brugsanvisniing.
Opskrifter med Spinat
Tilbage til Råvarer.