Tilbehør. Arbejdstid: 5 min. Kogetid: 10-20 min efter
størrelse. Let at lave. Lav pris. (4 personer).
# Ingredienser til Blomkål, kogt
1 fast blomkålshoved
1-1,5 l vand
3 tsk salt
* Sådan laves Blomkål, kogt:
1. Fjern eventuelle blade og det nederste af stokken.
Læg blomkålen i koldt, letsaltet vand i 15 minutter, så
eventuelle små dyr kan trække ud.
Skyl den.
2. Kom blomkålen i kogende, letsaltet vand og kog den under
låg, til den er netop mør.
Prøv ved at stikke i den. Der må gerne være lidt modstand.
For lang kogetid gør den vandet og karakterløs.
3. Tag blomkålen op med en hulske og lad den dryppe godt af.
Læg den på et serveringsfad og dæk med en ren serviet, så
holder den sig tør og varm.
Tips:
Gratineret blomkål:
Del det godt afdryppe de kogte blomkålshoved i buketter og fordel dem i et
smurt fad.
Hæld smeltet smør over og drys med reven parmesan eller
gruyere.
Gratiner retten i en meget varm ovn, til overfladen er
blevet gyldenbrun.
Marineret blomkål:
Del kogt, kold blomkål i buketter, læg dem i et fad og overhæld dem med en
olie-eddikemarinade, gerne smagt til med friskhakket dild.
Bland eventuelt andre kogte grønsager i, og/eller pillede
rejer.
Dampet blomkål:
Blomkål kan med særdeles godt resultat dampes mør.
Vælg en gryde, der netop rummer blomkålshovedet, og dæk
bunden med et par cm vand.
Kog vandet op, snit et kryds i blomkålsstokken nedefra, og
læg blomkålen i det kogende vand, eventuelt, men ikke nødvendigvis, på en rist.
Damp hovedet netop mørt under tætsluttende låg.
Det tager omtrent samme tid som at koge det.
Stik i blomkålshovedet.
En nål skal møde lidt modstand.
Drys det hede blomkålshoved med fint salt og lad en stor
klat smør smelte ned over i serveringsøjeblikket.
Se flere opskrifter
med Blomkål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------