Semulje er den inderste og hårdeste del af hvedekernen, men males finere. Det bruges især i grød og budding. Hvedekornet pulveriseres ikke til mel, men formalingen stoppes før det bliver til mel. Semulje, der bruges til at lave den traditionelle pasta, bliver malet af durumhvede også kendt som
hård hvede.
I Danmark, Norge, England og Tyskland har semuljegryn fra
hvede (mannagryn) traditionelt været brugt til at lave grød, buddinger og kager.
Semuljegryn kan bruges til Couscous.
100 g semuljegryn giver 338 kcal (1416 kJ) og indeholder 12 g protein, 66 g kulhydrater og 2 g fedt.
Se også Hvede.
Se de bedste opskrifter med Semulje
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------