Kød i skiver bliver
mest saftigt, hvis det steges ved den rette temperatur og i den rette tid.
Stegepanden kan være af støbejern eller teflonbelagt. Begge typer giver fin
stegeskorpe, men støbe
jernspanden kræver lidt indarbejdningstid.
En teflonbelagt pande
sparer fedtstof, fordi kødet ikke så let brænder på. Men begge typer kræver at
du regulerer varmen i rette tid. Til teflonbelagte pander bruger du en
stegespade af træ for ikke at beskadige overfladen.
Pandeklart i
butikken
I køledisken findes
der ikke blot koteletter og bøffer. Der er strimler, tern og skiver af
forskellige slags. Af og til er de smagt til med forskellige krydderier. Nogle
gange er de også marinerede. En marineret skive skinkesteg er god at grille. Du
kan nemt selv marinere kødet, og derved kan du bruge præcis dine egne
favoritkrydderier.
Det er ikke kun det
fine bagkød, der sælges pandeklart. Bov findes ofte i skiver eller tern,
sprængt, fersk eller marineret. Dette gælder for okse- og lammekød. Svinekam
sælges også ofte i skiver, ligesom skinken. De kan begge steges, grilles eller
bruges til rullestege.
I de fleste butikker
sælges kødet færdigudskåret i plastbakker.
Så kan du nemt vælge
den pakke der passer familien og få en ide til tilberedningen af dagens
middag.
Men mange butikker
har egen slagter, hvor du kan få råd og vejledning og få præcis den udskæring
af kødet du ønsker.
PASSENDE MÆNGDE KØD
PR. PERSON
Kød uden ben 100-125
g
Kød med ben 125-175
g
Kød med meget ben 175-200
g
Hakket kød 100-125 g
Hakket kød til kødsauce 50-75 g
1. Brug en ikke for
stor stegepande.
Støbejern og teflon er lige godt. Men begge typer kræver omhu ved regulering af
varmen, for at kødet skal få skorpe og blive gennemstegt. Brug en stegespade af
træ eller plast hvis du bruger en teflonbelagt pande.
2. Lad kødet ligge ca
30 minutter i stuetemperatur inden du steger det.
Sæt stegepanden På en kogeplade, der passer til pandens diameter.
Begynd ved et eller
to trin under max. indstilling. å er det lettere at holde varmen
konstant. Kom fedtstoffet på og lad det blive gyldent og stegeklart.
3. Kom kødet på, men
fyld ikke panden mere end 2/3.
For meget kød på en
gang afkøler panden, og du får ingen skorpe.
Kødsaften siver ud,
og du får tørt og træet kød.
Skru lidt ned, så
fedtet ikke branker.
4. Steg kødet på den
ene side til det er passende brunt.
Vend og steg den
anden side.
Drys med salt og
krydderier lige efter stegningen.
Hæld stegefedtet fra
og kom nyt på til de næste bøffer.
Kog til sidst stegepanden af med en bouillonterning til en sauce.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------