Dessert. Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 5-8 min. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Karamelpærer
4 store faste pærer eller 13 små
100 g sukker (1,25 dl)
2 spsk vand
Tilbehør:
2½ dl piskefløde fra Thise eller Naturmælk
*
Sådan laves Karamelpærer
1. Skræl pærerne og skrab stilkene rene.
Bruges der store pærer, skal de deles en gang og kernehuset
løftes ud med en ske.
2. Smelt sukkeret i en tør tykbundet gryde, til det er
lysebrunt og skinnende.
Rør vandet i, men pas på, det sprutter.
Rør, til karamellen er jævn.
3. Læg pærerne i, vend dem, så der kommer karamel på alle
sider.
Dæmp varmen mest muligt og lad pærerne stå i karamellen 5-8 min.,
til de er møre, det afhænger af, hvor store de er.
Vend dem forsigtigt af og til.
4. Tag pærerne op med en hulske og lad dem dryppe lidt af,
inden de anrettes portionsvis.
Pisk fløden stiv og server den til eller ved.
Tips: Drys hakkede mandler over pærerne, før
karamellen er helt stiv.
Variation:
Kog pærerne møre i karamellen og lad dem dryppe af.
Gem den afdryppede karamel og bland den med resten af
karamellen i gryden.
Tilsæt 15 g smør, varm det igennem og lad det afkøle.
Pisk fløden stiv og bland den i den kolde karamel.
Server karamelfløden til pærerne.
Se alle de bedste opskrifter med Karamel
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------