Logo

Broccoli og airfryer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Broccoli og airfryer

 
Spring ovnen over og brug din airfryer til perfekt sprød og mør broccoli. Du kan slippe afsted med minimal olie, mens det stadig smager lækkert. Efter blot 10 min i airfryeren, har du et nemt tilbehør klar til at gå i gang!

 
# Ingredienser
1 broccoli, skåret i buketter
1 fed hvidløg, hakket
1 spsk olie
salt og friskkværnet sort peber
knsp knuste chiliflager

 
* Tilberedning
1. Smid broccoli, hvidløg, olie, salt, sort peber og chiliflager i en skål.
Rør rundt så alt broccoli er dækket.

 
2. Arbejd i hold i en airfryer-kurv, arranger broccoli i et enkelt lag.
Kog ved 190 °C i ca. 10 min, indtil de er møre og sprøde.

 

 
Vi har et par tips og tricks til at hjælpe dig mest på denne nemme side:
Prøv forskellige smagskombinationer!
Denne opskrift er en glimrende base til at blive kreativ og tilføje søde og
salte smage til blandingen, før du smider alt i airfryeren.

 
Her er 3 ideer til at ændre, tilføje:

  • 2 spsk balsamico + 2 spsk revet parmesan
  • 2 spsk honningsennep + 1 tsk citronskal
  • 2 spsk honning + hakket hvidløg + chiliflager

 
Bland det hele, inden det kommer i airfryer-kurven.
Modstå trangen til at dumpe alt i airfryer-kurven, men bland det i en skål først.
Brug af en skål vil give broccolien en chance for at blive fuldt belagt med krydderierne,
men endnu vigtigere, belagt med olie.
Sørg for, at både blade og stilke er jævnt belagt, så broccolien koger jævnt og får den sprøde møre konsistens, du ønsker.

 
Skær dine buketter i lige størrelser.
Skæring af buketter for små vil resultere i brændt broccoli, men for stor vil betyde underkogt broccoli. For at lande i et sødt sted skal du skære buketter til omtrent samme bredde som tænderne på en standard middagsgaffel.

 
Lad være med at overfylde airfryeren.
Ikke for at ødelægge magien, men airfryer er bare mini-konvektionsovne, hvilket betyder, at de er afhængige af varmluftcirkulation for hurtigt og jævnt at tilberede og sprøde din mad.
Overfyldning af airfryer-kurv vil blokere noget af luftstrømmen mellem dine broccolistykker, hvilket resulterer i dampet, mør broccoli i stedet for "stegt" sprød og mør broccoli.
Arbejd i hold, og sørg for, at hvert stykke broccoli har en lille smule plads omkring sig til luftgennemstrømning.

 
Ryst kurven halvvejs i tilberedningstiden.
For at sikre ensartet tilberedning og sprødhed vil rystning af friture-kurven hjælpe med at vende et par broccolistykker og sikre, at varmen kommer ordentligt til alle stykkerne.

 
Serveringsforslag
Det eneste der er oplagt, er at servere det som tilbehør, især til måltider, der kunne bruge et boost af tekstur. Sæt den sammen med en enkel miso-bagte havaborre og kokosris for et nemt og tilfredsstillende aftenmåltid.

 
Du kan også bruge denne broccoli som en sprød topping til din yndlingsret.

 
Se alle de bedste opskrifter med Airfryer
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 606 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her