Logo

Tranebærsauce - Cranberrysauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tranebærsauce - Cranberrysauce 

 
Tilbehør Sauce. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 15-20 min. Afkøling: ca 1 time. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.

 
# Ingredienser til Tranebærsauce:
250 g tranebær
150-175 g sukker (ca 2 dl)
½ spsk fintreven skal af usprøjtet appelsin
4 cl portvin eller 2 cl cognac
*
Sådan laves Tranebærsauce:
1. Skyl tranebærrene i koldt vand.

 
2. Bring 1½ dl vand i kog med sukkeret i en gryde, og lad det koge 10-15 min, til det tykner en anelse, som sirup.

 
3. Kom tranebær og appelsinskal i og lad det koge ved svag varme uden låg, til bærrene revner og er netop møre, ca 5 min.

 
4. Tilsæt portvin eller cognac. Lad saucen blive kold.

 
Tips: Cranberrysauce er egentlig en kompot. I USA spises den til kalkun, men den klæ'r mange andre kødretter.
Danske tranebær er væsentligt mindre end dem, vi importerer, bl.a. fra USA.
Tyttebær kan erstatte tranebær.
Tranebær har sæson sidst på efteråret, tyttebær allerede fra august/september.
  

Se alle de bedste opskrifter med Tranebær

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.903 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her