En ret inspireret af
den klassiske schnitzel. Men her serverer vi den med en rigtig god
kartoffelmos.
Nemt at lave 45 min
før spisetid. Lyder det ikke godt?
Tid: 45 min. 4 pers.
# Ingredienser
600 g kartofler
1 æggeblomme
1 tsk salt
¼ tsk peber
2 knsp muskat
4 skiver kogt
skinke, ½ cm tykke
4 skiver gruyere ost
eller cheddar
½-1 tsk sennepspulver
½ dl rasp
2 spsk olie
TOMATSAUCE:
1 ds. hakkede tomater
(500 g)
1 grønsagsbouillonterning
1 fed hvidløg
¼ tsk salt
¼ tsk peber
1 tsk oregano
1 tsk basilikum
* Fremgangsmåde
1. Skræl kartoflerne
og kog dem. Lad dem køle noget af.
Pres eller mos kartoflerne og bland dem med æggeblomme, salt, peber og muskat.
2. Del
kartoffelmosen i fire portioner.
Tryk hver del ud til
en rund kage ½ cm tyk.
3. Læg en skive
skinke midt på og så en skive ost.
Krydr med lidt
sennepspulver og fold sammen til små pakker.
4. Paner pakkerne i
rasp.
5. Hæld hakkede
tomater i en gryde.
Tilsæt
bouillonterning, presset hvidløg, salt og krydderier.
Kog 5 min. Spæd med
lidt vand hvis saucen er for tyk.
6. Varm olien på en
stegepande.
Steg schnitzlerne 4 min på hver side.
Pas på med varmen,
så paneringen ikke brænder på.
7. Server
schnitzlerne på varme tallerkener med saucen og en salat.
Tips:
Den kogte skinke kan
erstattes med skinkeschnitzel, som trykkes helt tyndt ud.
I øvrigt som
ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------