Dessert. Arbejdstid: 15 min. Iblødlægning: 10-12 timer. Kogetid: 3-5 min. Skal trække: ca 12 timer. Let at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser til
Svesker i vin
500 g ubehandlede svesker med sten
2 dl portvin
2 dl rødvin
85 g sukker (1 dl)
½ stang vanilje
*
Sådan laves Svesker i vin
1. Læg sveskerne i en skål og hæld portvinen over.
Lad dem trække 10-12 timer.
2. Kom svesker og portvin i en gryde.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Tilsæt rødvin, sukker og vaniljekorn.
3. Bring vinblandingen til kogepunktet og lad sveskerne koge
3-5 min. under låg ved svag varme.
4. Tag sveskerne fra varmen og lad dem afkøle i lagen.
Lad dem stå køligt og tildækket ca 12 timer, gerne til næste
dag.
Server sveskerne som dessert, med cremefraiche, Creme Chantilly, flødeskum
eller Råcreme
til.
Se om Svesker
Se alle de bedste opskrifter med Svesker
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------