Forret. Arbejdstid: 20 min. Stegetid, lever: 3-4 min. Afkøling: ca 2 timer. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. (4 personer)
# Ingredienser
til Fjerkræleverpuré:
300 g kyllingelever
eller anden fjerkrælever, evt en blanding
2 skalotteløg
80 g smør
1,25 dl piskefløde
0,5 dl madeira
salt og peber
Tilbehør: surbrød,
flutes, (hjemmebagt) rugbrød
*
Sådan laves Fjerkræleverpuré:
1. Befri
fjerkræleverne for årestammer og evt. galde aftegninger, de gør leveren bitter.
2. Pil og hak
skalotteløgene.
Snur dem klare i
lidt af smørret på en pande.
3. Læg
fjerkræleverne på panden og steg dem et par min. på hver side.
De skal være rosa,
men ikke rå, indeni.
4. Tag løg og lever
af panden.
Kog den af med
madeiraen et kort øjeblik. Tag den fra varmen.
5. Kom løg,
fjerkrælever, madeirasky, piskefløde, salt, peber og det resterende, blødgjorte
smør i blender, og blend det ensartet.
Eller gnid det
sammen i en skål med ske eller i en morter, til konsistensen er tilpas.
Det gør ikke noget,
at fjerkræleverpuréen er grov, det kan mange lide.
6. Sæt skålen i
køleskab et par timer.
7. Form »æg« med en
ske dyppet i varmt vand, og anret på asiet.
Server godt brød
til.
Tips: Leverpuréen kan også nydes lun.
Diverse friske,
strimlede salater gerne med grofthakkede valnødder dryppet med
(sherry)vinaigre, klæ'r fint.
Puréen kan tilsættes
hakket persille eller estragon, madagascarpeber og/eller kapers.
Agurker, salt- eller
Cornichons er også egnet tilbehør.
Kan fryses:
Holdbarhed 2-3 måneder.
Se flere
opskrifter med Fjerkrælever
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------