Nye friske sommerlige gulerødder, her med en mild og sødlig
smag af hyldeblomst. Spis dem for eksempel til grillet kylling eller svinekød.
Til 4 personer
# Ingredienser
1 bundt nye gulerødder med top
½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 spsk olie
½ citron, saft af
citrontimian
salt og peber
*
Sådan gør du
1. Tænd ovnen på 200 °C.
Vask gulerødderne grundigt og snit lidt af den grønne top af
gulerødderne, så der er ca. 3 cm tilbage.
2. Rør ingredienserne
til marinaden sammen.
Kom gulerødderne i en plasticpose sammen med marinaden og
lad dem marinere i ca. 30 min.
Vend posen et par gange undervejs.
3. Kom gulerødderne i en lille bradepande med en smule af
marinaden i bunden.
Gem resten af marinaden.
4. Bag gulerødderne i ca. 30 min. til de er gyldne og møre,
pensl dem gerne med marinaden et par gange undervejs.
5. Server gulerødderne lune eller kolde, gerne dryppet med
lidt mere marinade og et drys friske hyldeblomster.
Tips: Sørg for at bruge en hyldeblomstsaft med kraftig smag,
ellers kan det være svært smage og derfor lige meget.
Se flere dejlige opskrifter med hyldeblomst HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter