Logo

Carob karobe Ceratonia siliqua

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Carob karobe Ceratonia siliqua 

 
Carob eller karobe, er frugten af johannesbrødtræet, Ceratonia siliqua, et stedsegrønt træ, der vokser i Middelhavslandene.

 
Frugterne, der i daglig tale kaldes johannesbrød, fordi legenden beretter, at de tjente som føde for Johannes Døberen, er ca. 15 cm lange, flade, brunlilla bælge, der indeholder frø.
I hjemlandene spises de på grund af det søde kød, der indeholder op til 50% sukker, men de bruges også som kreaturfoder.


Carob karobe Ceratonia siliqua 

De ret store, ensartede, sortbrune frø (og de er så ensartede, at de engang var brugt som vægtenhed - karat) tørres og knuses eller males til carob-pulver.
Carobpulver ligner kakao, men smagen er overvejende sød. Det bruges i kakaolignende drikke eller i kage- og dessertsammenhæng.

 
Se de bedste opskrifter med Carob
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.914 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her