Carob eller karobe, er frugten af johannesbrødtræet, Ceratonia siliqua, et stedsegrønt træ, der vokser i Middelhavslandene.
Frugterne, der i daglig tale kaldes johannesbrød, fordi
legenden beretter, at de tjente som føde for Johannes Døberen, er ca. 15 cm
lange, flade, brunlilla bælge, der indeholder frø.
I hjemlandene spises de på grund af det søde kød, der
indeholder op til 50% sukker, men de bruges også som kreaturfoder.
De ret store, ensartede, sortbrune frø (og de er så
ensartede, at de engang var brugt som vægtenhed - karat) tørres og knuses eller
males til carob-pulver.
Carobpulver ligner kakao, men smagen er overvejende sød. Det
bruges i kakaolignende drikke eller i kage- og dessertsammenhæng.
Se de bedste opskrifter med Carob
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------