Anvend gerne
bøftomater til retten hvis den skal serveres til frokost, og små tomater hvis
det skal være som forret. Det her er en virkelig lækker ret med tomater.
Tid: ca 35 min,
heraf 15-20 min til gratinering. 4 pers.
# Ingredienser
4 store tomater
blade fra 1 potte
basilikum
½ bdt. persille
30 g pinjekerner
1 fed hvidløg
3-4 spsk olie
150 g mozzarella
½ tsk salt
¼ tsk peber
4 spsk reven
parmesanost
* Fremgangsmåde
1. Skyl tomaterne.
Skær et låg af dem og tag indmaden ud.
(Indmaden kan bruges
til en pastasauce eller farsret.)
Stil tomaterne på et
let smurt ovnfast fad.
2. Skyl basilikum og
persille.
Læg basilikum,
persille og pinjekerner i foodprocessoren og hak det hele fint.
Pres hvidløg i.
3. Kom olien i og
lad maskinen køre et øjeblik.
4. Skær mozzarellaen
i små tern.
Bland med pestosaucen. Smag til med salt og peber.
5. Fyld tomaterne
med pesto-blandingen. Drys med parmesanost.
6. Gratiner i en 175
°C varm ovn i 15-20 min.
Server med godt brød.
Tips: Hvis det er svært at få fat i mozzarellaost,
kan den erstattes med hytteost.
Se alle de bedste opskrifter med Tomater Grønsager Pesto
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------