Dessert Mellemret. Arbejdstid: 20 min. Frysetid i alt: 5 timer. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
4 personer.
# Ingredienser
til Kiwisorbet
5-6 kiwifrugter
1½ dl vand
85 g sukker (1 dl)
saft af 1 citron
Endvidere: 1 æggehvide
Flad form: ca 1½ l.
*
Sådan laves Kiwisorbet
1. Lad vand og sukker koge 5 min. Afkøl sukkerlagen.
2. Skræl kiwifrugterne og mos frugtkødet, gerne i blender.
Bland kiwimosen med sukkerlagen og citronsaften.
3. Fyld massen i formen og stil den i fryseren.
Rør af og til og skrab siderne fri for is, så sorbeten ikke
fryser i flager.
4. Tag sorbeten ud, når konsistensen er grødet, og pisk den
igennem (med en elpisker).
Pisk 1 æggehvide netop stiv og vend den i sorbetmassen.
5. Frys sorbeten færdig, ca 1½ time.
Rør den igennem og server straks i afkølede glas.
Tips: Server sorbeten alene som en mellemret eller
sammen med andre sorbeter, fx Jordbærsorbet
eller Champagnesorbet.
Kiwisorbet er også en fin ledsager til fx Chokoladesnitter
eller Chokoladetrøffel.
Holdbarhed i fryser: ca 4 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kiwi
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------