Logo

Klar borsjtj med piroger - prøv Kogebog.dk først 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Klar borsjtj med piroger - prøv Kogebog.dk først 💘 

 
Borsjtj er en traditionel østeuropæisk suppe, der findes overalt i utallige versioner. Fællesnævneren er rødbede, som giver den flotte farve. Det er en let suppe, som serveres med piroger: dejpakker med kartoffel og løg.
Forberedelse 1 time 45 min hviletid + 1 time i køleskab. Tilberedning 1 time. Krævende. Til 4-6 pers.

 
# Ingredienser
PIROGER
135 g hvedemel
7 g gær
2 spsk varm mælk
1 æg, sammenpisket
45 g smør, stuetemperatur
200 g kartofler
1 lille løg, finthakket
1 æg, sammenpisket olie, til dybstegning

 
BORSJTJ
1¼ liter oksebouillon
2 rødbeder, ca. 275 g hver, skrællet og revet
2 æggehvider
1 spsk salt
½ tsk sukker
2 spsk citronsaft
friskkværnet sort peber
klippet purløg, til pynt

 
* Tilberedning
1. Pirogdej: Sigt mel og salt i en skål. Opløs gær i mælk.
Bland gær i det piskede æg og ælt væsken sammen med melet til en jævn dej.
Ælt 1 min, derefter æltes 1/3 af smørret i dejen.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hæve et lunt sted ca. 30 min.
Slå dejen ned og lad den hæve igen mindst 1 time eller gerne natten over.

 
2. Pirogfyld: Skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand, 20-25 min.
Damp kartoflerne tørre og skær dem i små tern.
Sauter løget blødt i resten af smørret.
Læg låg på panden og lad løgene blive gyldne.
Kom kartoflerne på panden, vend dem rundt og tilsæt salt og peber.
Lad blandingen køle af.

 
3. Borsjtj: Kog bouillon op med rødbeder, æggehvider, salt, sukker, citronsaft og sort peber.
Kog forsigtigt, til der danner sig skum på toppen.
Tag gryden fra varmen og lad den stå 5 min.

 
4. Læg en stor si over en gryde, læg et rent viskestykke i sien og hæld suppen gennem klædet, så alle urenheder sies fra.
Smag suppen til. Den må gerne smage lidt sur-sødt.

 
5. Rul pirogdejen ud på en melet bordplade til en 3 mm tyk plade.
Stik 8-12 cirkler ud med et glas.
Pensl kanterne på hver cirkel med pisket æg.
Læg en teskefuld fyld på hver cirkel og luk dem grundigt i kanterne, så fyldet ikke løber ud under bagningen.
Efterhæv pirogerne 10-15 min. på en bageplade.

 
6. Varm olie op i en pande eller frituregryde.
Dybsteg pirogerne nogle stykker ad gangen og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Varm suppen langsomt op.

Ved servering pyntes suppen med klippet purløg og server pirogerne til.

 
Se alle de bedste opskrifter med Suppe

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.485 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her