Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 30 min. Skal hvile, dej, i alt: ca. 2 timer. Bagetid: 20-30 min. Svær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser til Butterdej:
250 g hvedemel (ca. 4 dl)
¼ tsk salt
2 spsk eddike
100 g blødt smør
Til indrulning: 400 g fast smør
Til pensling: 1 æg
* Sådan laves Butterdej:
1. Bland hvedemel, 1½ dl koldt vand, salt, eddike og smør
sammen til en smidig dej.
Stil den koldt og tildækket en times tid.
2. Rul dejen ud til en aflang firkant, 1 cm tyk.
Fordel tynde skiver af det kolde smør på ⅔ af dejen.
Det må ikke gå helt ud til kanterne, og smørret må ikke være
hårdt, så forenes det ikke med dejen.
3. Fold dejen i 3 lag. Fold den del, der er uden smør, over
først og dæk så med den sidste tredjedel.
Rul atter ud til en 1 cm tyk, aflang firkant og gentag
processen.
Der skal rulles ud mindst 3 gange.
Læg dejen til afkøling et kvarters tid mellem hver
udrulning, ellers bliver smørret for blødt og presser sig ud.
Brug rigeligt hvedemel ved udrulningerne, men børst hele
tiden overflødigt hvedemel væk.
Sæt ovnen på 225 °C.
4. Rul dejen til ønsket tykkelse og stil den koldt i ca. 20
minutter, inden den skal stikkes eller skæres ud.
5. Bag dejen gylden midt i ovnen i 20-30 minutter, alt efter
bagværkets størrelse.
Butterdejsbagværk skal i reglen pensles med æggeblomme, så
må man se til, at ægget ikke løber ned ad siderne, da det kan forhindre dejen i
at hæve flaget, let og ensartet.
Tips: Den fede butterdej kræver ikke smurt plade, men
et let drys hvedemel kan lette processen med at få det skøre bagværk helt af pladen.
Lad det svale utildækket på rist.
Der fås frossen butterdej af udmærket kvalitet. Tilsæt evt.
lidt salt under udrulningen - dejen kan være lovlig fersk.
Kan fryses; holdbarhed: 3 måneder (Se billede øverst).
- skåret i baner...
- og bagt ved ca 200-225 °C til de er lysebrune
Lagt i tærteform og prikket med en gaffel.
Se flere
opskrifter med Butterdej
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------