Dessert Arbejdstid: ½ time. Kogetid: ca 5 min. Afkøles: ca 1 time. Let at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser til Ingefærdessert med pærer:
2 store pærer (à ca 200 g)
Kogelage:
2-3 dl vand
4-5 skiver frisk ingefær
2 spsk sukker
½ stang vanilje
1 tsk citronsaft
Pynt:
2,5 dl piskefløde
2 tsk reven frisk ingefær
50 g nøddekerner
*
Sådan laves Ingefærdessert med pærer:
1. Bring ingredienserne til kogelagen i kog.
Skræl pærerne og halver dem.
Fjern blomst og kernehus, men lad stilken forblive på.
2. Kom straks pærerne i lagen og lad dem mørne ved svag
varme uden låg i 5-8 min.
En nål skal gå nemt igennem.
Lad pærerne blive kolde i lagen.
3. Pisk fløden stiv og smag den til med ingefær.
Hak nøddekernerne groft.
Anretning:
4. Portionsanret pærerne med den buede side opad.
Fordel flødeskum over dem og drys med hakkede nødder.
Tips: Desserten kan også serveres i 4 portionsglas,
overhældt med den siede lage.
Så er det bedst at servere flødeskummet til.
Pærerne kan også drysses med revet chokolade.
Pærernes kogetid afhænger af sort, og af hvor modne pærerne
er.
Den friske ingefær kan erstattes af tørret, men den friske
er bedst.
Se flere
opskrifter med Ingefær
Se flere
opskrifter med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------