Fyldt kyllingebryst er en super nem ret, som kan tilberedes
på max 30 minutter, inkl. bagetiden i ovnen. De fleste elsker lidt crispy kylling,
så succesen er hjemme - Vælg altid det gode fra Kogebog.dk
Til 4 personer
# Ingredienser
4 store
kyllingebryster, 170-200 g hver
8 salvieblade
5 store spsk ricotta (italiensk friskost)
havsalt og sort peber
8 skiver parmaskinke
1½ spsk olie
1 håndfuld timiankviste
* Tilberedning
Skær et dybt snit
ind i hvert kyllingebryst uden at skære helt igennem, så de kan åbnes som en
bog.
Hak 4 salvieblade på
et rent skærebræt og bland dem med ricotta.
Smag til med salt og
peber.
Læg 2 skiver parmaskinke på et skærebræt, så de overlapper hinanden en smule.
Kom et salvieblad
midtpå og læg et åbnet kyllingebryst over.
Læg med en ske en
fjerdedel af ricottablandingen midt på kyllingebrystet, fold derefter siderne
sammen for at lukke sammen om fyldet.
Pak parmaskinken
omkring det fyldte kyllingebryst.
Pak det ind i
husholdningsfilm.
Gør det samme med de
øvrige kyllingebryster og afkøl dem i 1-2 timer, så de bliver en smule fastere.
Tænd ovnen på 180 °C
og forvarm en lille bradepande.
Opvarm en tykbundet
stegepande og kom olie på.
Når det er varmt, så steg kyllingebrysterne, evt. ad 2 omgange, i 2 min. på
hver side, indtil de er brunede.
Læg nogle få
timiankviste på hvert kyllingebryst og kom dem i den varme bradepande.
Steg dem i ovnen i 12-15 min, afhængigt af størrelse, eller til kødet føles
fast, når man trykker let på det.
Lad kyllingen hvile
et lunt sted indpakket i stanniol i 5-10 min.
Skær hvert
kyllingebryst i tykke, skrå skiver og arranger dem på varme tallerkener.
Server med kogte ris og letmosede kartofler eller en krydret couscous.
✅ Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.