Tilbehør. Arbejdstid: 20 min. Skal hvile: ca ¾ time. Kogetid: ca 5 min. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Pasta, hjemmelavet
400 g hvedemel (ca 6½ dl)
4 æg
1 tsk fint salt
2 spsk olie
Pastamaskine
*
Sådan laves Pasta, hjemmelavet
1. Læg melet i en høj bunke på bordet.
Lav et dybt hul i midten og slå æggene ud heri.
Tilsæt salt og olie.
2. Pisk æg, salt og olie forsigtigt sammen med en gaffel,
uden at det løber ud over melkanten, og arbejd lidt ad gangen melet ind fra
indersiden af melbunken.
Fortsæt på denne måde, til ca halvdelen af melet er optaget
og dejen kan bearbejdes med hænderne.
3. Ælt dejen med let hånd og tilføj stadig mere hvedemel fra
melbunken.
Sørg for, at der ikke er klumper i melet, sigt evt det
sidste mel, inden det æltes i dejen.
Ælt dejen sej og smidig.
Bliver dejen for tør, kan den tilsættes et par dråber vand.
4. Ælt dejen helt glat og ensartet.
Lad den hvile utildækket ca 20 min.
5. Skær dejen i 2 portioner med en skarp kniv.
Pak den ene portion ind i et viskestykke.
6. Indstil pastamaskinen på trin 1, det vil sige størst
afstand mellem rullevalserne.
Rul dejen ca 8 gange mellem valserne.
Drys lidt hvedemel på dejen efter hver rulning og fold den i
3 lag.
Tryk kanterne til og pres eventuel luft ud mellem de 3 lag.
7. Indstil nu valserne et nummer tættere for hver rulning.
Rul dejen en gang for hvert trin, så den bliver tyndere.
Dejen skal ikke foldes, kun drysses med lidt mel.
8. Fortsæt rulningen, til pastaen har den ønskede tykkelse,
maskinens næstsidste eller sidste indstilling.
9. Lad dejpladen hvile og tørre på et viskestykke og dækket
af et viskestykke 10-15 min, mens den anden portion dej rulles gennem maskinen.
Udskæring:
10. Skær dejpladerne over en gang på tværs, så er de nemmere
at styre, når de skal skæres.
Monter maskinens knive modsat valserne og før dejen igennem,
det brede skær giver tagliatelle (fettuccine), det smalle skær trenette.
11. Læg pastastrimlerne på et viskestykke, hvis de ikke skal
koges straks.
Kogning:
12. Sæt rigeligt, letsaltet vand (2x pastaens vægt) over i
en gryde og bring det i kog.
Kom pastaen i under omrøring og lad den koge uden låg.
Så snart pastaen stiger op til overfladen, er den færdig.
Det varer ikke mange min.
13. Hæld pastaen til afdrypning i en sigte, kom den i en
varm skål og server straks.
Tips: Se også Fettuccine
verdi. Den italienske durumhvede, som kan købes i italienske
specialforretninger, giver den mest velsmagende pasta. Durumhveden kan blandes
med dansk hvedemel, beregn ca ½ af hver slags. Pastamaskinen må ikke blive
fugtig, så ruster den. Efter brug børstes den ren eller tørres med en tør klud.
Pastaen kan hænges til tørre bredt ud over en stok. Når pastaen efter et døgn
er tør, pakkes den i alufolie.
Sådan laves Pasta, hjemmelavet
1. Indstil pastamaskinen på trin 1, det vil sige størst
afstand mellem rullevalserne.
Rul dejen ca 8 gange mellem valserne.
2. Drys lidt hvedemel på dejen efter hver rulning og fold
den i 3 lag.
3. Tryk kanterne til og pres eventuel luft ud mellem de 3
lag.
Indstil nu valserne et nummer tættere for hver rulning.
4. Rul dejen en gang for hvert trin, så den bliver tyndere.
Dejen skal ikke foldes, kun drysses med lidt mel.
Fortsæt udrulningen, til pastaen har den ønskede tykkelse.
Maskinens næstsidste eller sidste indstilling.
5. Lad dej pladen hvile og tørre på et viskestykke, dækket
af et viskestykke, 10-15 min., mens den anden portion dej rulles gennem
maskinen.
6. Skær dej pladerne over en gang på tværs.
Monter maskinens knive modsat valserne og før dejen igennem.
Det brede skær giver tagliatelle (fettuccine), det smalle
trenette.
Læg pastastrimlerne på et viskestykke.
Se de bedste opskrifter med Pasta
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------