Opskrift på varm æblecider med appelsin, citron krydret med kanel, allehånde, nelliker og appelsinskal. Varm cider er et skønt alternativ til gløgg.
Giver 1½ liter - 6 portioner
# Ingredienser
1 appelsin
1 citron
12 hele nelliker
1½ l. æblecider
65 g sukker
3 kanelstænger
1-2 tsk allehånde
pulver
Ekstra kanelstænger
og citronstrimler til pynt
* Fremgangsmåde
1. Prik 6 huller
jævnt rundt om en appelsin og citron med spidsen af en tandstikker af træ.
2. Sæt de hele
nelliker i hullerne.
3. Skær en skive af
appelsinen for at få alle nellikerne med.
Skær resten af
appelsinen i tynde skiver med nyttekniven.
Gentag proceduren
med citronen.
4. Bland
appelsinskiver, citronskiver, cider, sukker, 3 kanelstænger og allehånde i en
mellemstor kasserolle.
Bring det i simmer
over mellem varme.
Det må ikke koge.
Skru ned til lav
varme; lad det simre i 5 min.
5. Hæld cideren
igennem en fintmasket si og ned i drikkekrus.
Smid frugten og
krydderierne ud.
Pynt med strimmel af appelsinskal hvis det ønskes.
Trin 1: Prik huller
i appelsinen med en tandstikker af træ.
Trin 2: Indsæt hele
nelliker i appelsinen.
Trin 5: Hæld cideren
gennem en si ned i drikkeglas/krus.
INFO: Cider er gæret æblemost eller pæremost. Andre frugter
kan tilsættes. I Frankrig anvendes forskellige sorter cideræbler med megen
syre. Alkoholindholdet i cider varierer. I Frankrig og Storbritannien
produceres cider med 2% til 8% alkohol. Pærecider er meget populær i Sverige og
Basse-Normandie, hvor drikken kaldes poiré.
Allehånde (Pimenta dioica) er et krydderi, som stammer fra
Amerika. Allehånde har sit navn fra den sammensatte smag af nelliker, peber,
kanel og muskat. Bærrene taber deres krydrede aroma, når de modner, så de
høstes umodne og grønne. De tørres i solen og får en rødbrun farve.
Se alle de bedste opskrifter med Drikke
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------