Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Hævetid i alt: 1½ time Bagetid: ca. ½ time. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 1 brød
# Ingredienser
til Grovbrød med yoghurt:
1½ dl yoghurt
25 g gær
2 spsk olie
1 tsk salt
60 g knækkede
hvedekerner (ca. 1 dl)
125 g
fuldkornshvedemel (ca. 2 dl)
60 g hørfrø (ca. 1
dl)
450 g hvedemel (ca.
8 dl)
*
Sådan laves Grovbrød
med yoghurt:
1. Bland yoghurten
med 2 dl håndvarmt vand (30 °C) og opløs gæren heri.
Tilsæt olie og salt.
2. Bland knækkede
hvedekerner, fuldkornshvedemel og hørfrø i gæropløsningen.
3. Tilsæt gradvis
hvedemelet under omrøring.
Det er ikke sikkert,
at alt melet skal bruges, det afhænger af, hvor meget væde det kan opsuge.
Ælt dejen på et
melet bord, til den er glat og smidig.
Stil den tildækket
til hævning ved stuetemperatur i ca. 1 time.
4. Slå dejen ned og
ælt den igennem.
Form den til et
aflangt brød og stil det tildækket til efterhævning på en smurt bageplade i ca.
½ time.
Sæt ovnen på 200 °C.
5. Pensl brødet med
vand, rids det på langs med en skarp kniv eller et barberblad, drys lidt
hvedemel over og bag det midt i ovnen i ca. ½ time.
Tips: Brød bagt med yoghurt eller andre
surmælksprodukter får udover den ekstra aroma også forøget sin holdbarhed.
Hørfrøene kan
erstattes af sesamfrø eller knækkede rugkerner.
Kan fryses.
Holdbarhed: ca. 4 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Grovbrød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------