Slush-ice er normalt forbeholdt ungerne, men denne blåbær-slush-ice
får de voksne for sig selv. Den er dyb i smagen og flot i glasset. Server den
som en let afslutning på et godt måltid eller lige inden kaffen. Til 4
slush-ice.
# Ingredienser
175 g blåbær
2 spsk sukker
1 dl portvin (Ruby eller Tawny)
2 spsk citronsaft
*
Sådan gør du
1. Blend blåbær med sukker, portvin, citronsaft (smag til)
til en lind pure.
2. Fordel puréen i 4 cocktailglas.
3. Frys isene i 3-4 timer inden servering.
4. Tag isen ud ca.10 min inden servering og rør isen igennem
i glasset.
5. Pynt med friske blåbær.
TIPS: Brug brombær i stedet for blåbær og tilsæt et lille
drys lakridspulver.
INFO: Tilsættelse af lidt større mængder af alkohol til
hjemmelavet is, som i opskrifterne her, giver en langt bedre og mindre grynet
og krystalliseret konsistens. Mængden af alkohol er vejledende og smag altid
til, så det matcher din personlige smag. Dog kan tilsættelse af endnu større
mængder alkohol, end nævnt i opskriften, nogle gange forårsage at isen
simpelthen ikke kan fryse og opnå en fast konsistens. Server den da som en
voksenudgave af ”slush-ice”.
Pga. Alkoholprocenterne i isen smelter den hurtigere, så lad
være med at tage den ud mere end 3-4 minutter før servering. Så kan nå at
smelte nok til at den slipper formen, men stadig sidder fast på pinden og er
nem at nyde. Isene kan støbes i næsten hvilken som helst kage- eller isform.
Køb træispinde i hobbyforretninger eller webshops – eller endnu bedre, brug
smukke gamle skeer til at støbe isen omkring.
Ismassen skal smage ret sødt inden den fryses, så lad være
med at overdosere citronsaft, når du smager til. Efter frysningen vil isen
smage som den skal, med tilpas sødme. Isene kan holde sig op til en måned i
fryseren, men spis dem gerne inden for en uge eller to, for den bedste
smagsoplevelse og konsistens.