Logo

Vandbakkelser med røget kuller - bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vandbakkelser med røget kuller - bedst på Kogebog.dk 💘 

 
En ostekrydret ring af vandbakkelse omkranser her røget kuller, porre, tomater og dild. Du kan også anvende en blanding af fisk som laks, ørred eller havtaske eller måske nogle skaldyr.
Forberedelsestid 35 min. Koge/bagetid 45 min. Til 6 personer

 
# Ingredienser
VANDBAKKELSESDEJ
150 g hvedemel
100 g usaltet smør, skåret i tern
1 knsp salt
4 æg, sammenpiskede
100 g cheddarost, groft revet
1 tsk dijon-sennep

 
FYLD
300 g røget kullerfilet
15 g usaltet smør
1 lille porre eller 4 forårsløg, kun den hvide del, i skiver
15 g hvedemel
1¼ dl mælk
1 stor tomat, flået, udkernet og skåret i 1 cm strimler
1 tsk hakket, frisk dild
1 æg sammenpisket
1 spsk revet parmesan
1 spsk let ristet, frisk, hvid brødkrumme
20 g usaltet smør, smeltet
frisk dild, pynt

 
* Tilberedning
1. Seks æggetallerkener på 14,5x3 cm, pensles med smeltet smør og sættes i køleskab.

 
2. Vandbakkelsesdej:
Sigt melet på et rent stykke pergamentpapir.
Kom 2½ dl vand, smørret og salt i en gryde. Bring det i kog.
Tag gryden fra varmen og tilsæt alt melet og rør det sammen med en træslev.
Sæt gryden tilbage på blusset og rør, til der dannes en glat kugle, og
dejen slipper grydens sider.
Hæld dejen i en skål, og med en træslev eller el-mixer piskes æggene lidt efter lidt i –
pisk godt efter hver tilsætning.
Dejen er færdig, når den er glat, tyk og blank.
Pisk ost, sennep og salt og sort peber i.
Tildækkes og sættes til side.

 
3. Fyld: Læg den røgede kuller i en gryde og dæk den med koldt vand.
Bring det langsomt i kog under låg. Sluk for varmen og lad det stå i 7 min.

 
4. Smelt smørret i en dyb gryde, tilsæt porre og svits for svag varme i 3 min,
til den er blød.
Drys melet over, rør det sammen med en træslev og svits 1 minut.
Tag gryden fra varmen og rør mælken i.
Sæt gryden over varmen igen og bring det i kog under konstant omrøring.
Lad det simre 1 minut, eller til det jævner.

 
5. Ovnen forvarmes til 200 °C. Tag fisken op afkogelagen.
Dup den tør med køkkenrulle og pil den i flager med en gaffel.
Rør forsigtigt fiskeflagerne i fyldet sammen med tomat, dild samt salt og sort peber.

 
6. Fyld en sprøjtepose, forsynet med en 1-1¼ cm spids, med dejen.
Sprøjt en ring rundt langs ydersiden af bunden af de smurte tallerkener,
derefter endnu en cirkel ovenpå den første, så den dækker tallerkenens side.
Fordel fyldet i midten af dejcirklerne.
Dejens overflade pensles let med sammenpisket æg.
Rør parmesan og brødkrumme sammen og drys det over fyldet.
Til sidst hældes smeltet smør over.
Tallerkenerne sættes på bageplade og bages i 15-20 min, eller
til dejen er hævet og sprød. Drys dild over.

 
Kokketips:
Man kan også afsætte dejen med en ske, så den dækker tallerkenernes sider og
får et mere ujævnt udseende.
Man kan også lave en vandbakkelse i et 20 cm stort, rundt, ovnfast fad,
som bages i 30-35 min.

 
Se alle de bedste opskrifter på Fisk eller  Skaldyr

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.320 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her