Friske østers
serveret med ristet brød, smør og citron. Østers hører til gruppen af bløddyr
med to skaldele, en flad og en dyb skal. Retten er et kæmpe hit
Til 4 personer.
Tilberedningstid: 20 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
Beregn 6-12 østers
pr. person
Tilbehør:
1-2 citroner
ristet brød
50-75 g smør
* Tilberedning
1. østerserne skal
være helt friske.
Det ses på, at de er
helt lukkede.
Børst dem med en
stiv børste under rindende, koldt vand.
2. Hold om østersen
med en serviet - østersskaller kan være meget skarpe.
Sørg for at østersen
holdes vandret med den dybe skal nedad, lige til de skal åbnes, så løber
østersvæden ikke ud.
Brug en kort
bredbladet kniv.
Skær lukkemusklen
igennem, ved at stikke kniven imellem skallerne ved den lige side.
Skal de serveres i
den dybe skal, bør snittet lægges så tæt på den flade skal som muligt.
3. Skær et par gange
frem og tilbage: og før så kniven hele vejen rundt.
Vrid ikke, da
skallerne let splintres.
4. Løft den flade
skal af og server østerserne på et lag knust is.
Server citronbåde, ristet brød og smør til.
Lad hver person
fjerne kapperanden (»skægget«) og løsne østersen fra skallen med en lille kniv.
Både østers og »saft«
spises på en gang ved at holde skallen mod munden og lægge nakken tilbage.
Variation:
Mange foretrækker at
servere østers i den flade skal, så ser østersen større ud, til gengæld får man
ikke så meget østerssaft med. østers kan foruden citronbåde og ristet brød,
ledsages af hakket løg, men mange østersspisere foretrækker at spise østers
uden andet tilbehør end ristet brød og smør.
Marinerede østers
Skær alle østers fri
for skallerne og damp dem få minutter i lidt af østerssaften samt lidt hvidvin.
Lad dem blive helt kolde.
Pisk 1 dl olie
sammen med 2 spsk citronsaft.
Krydr marinaden med
salt og peber.
Kom østerserne i
marinaden.
Server dem som
forret eller frokostret med ristet brød til.
Røgede østers
Røgede østers fås på
dåse.
Lad dem dryppe godt
af for olie og anret dem på ristede brødskiver eller i halve, udstenede
avocadoer.
Citronbåde serveres
til sammen med lidt frisk dild.
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.