Logo

Ostegratinerede grønsager - prøv Kogebog.dk i dag 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ostegratinerede grønsager - prøv Kogebog.dk i dag 💘 

 
Her får du den bedste opskrift på ostegratinerede blomkål, broccoli, gulerødder porrer eller rosenkål, så du kan servere noget sundt og velsmagende
(4 pers.)

 
# Ingredienser
400 g kogte grønsager,
fx. blomkål, broccoli, gulerødder, porrer eller rosenkål

 
Ostesauce:
25 g smør
3 spsk hvedemel
2½ dl mælk eller grønsagsvand
1 dl piskefløde eller fløde 13 %
50 g revet, mild Danbo
½ tsk groft salt
hvid peber
1-2 æggeblommer

 
Gratinering:
50 g revet, mild Danbo
2 spsk rasp
25 g smør.

 
* Tilberedning
Smelt smørret, tilsæt melet og derefter mælk og fløde.
Lad saucen koge igennem 5-10 min.
Bland derefter revet ost i.
Smag til med salt og peber.
Lad saucen afkøle lidt og rør æggeblommerne i.
Læg grønsagerne i et ovnfast fad.
Hæld ostesaucen henover.
Fordel ost, rasp og smørklatter over.
Gratiner retten øverst i ovnen til den er gylden og gennemvarm.
Ovntemperatur 225 °C. Gratineringstid ca. 10 min.

 
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.473 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her