Glæd dig til dette fad med kylling, friske champignon og en
cremet rødvins- og tomatsauce. En nem ret, som laves på under en time.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 50 min. Ikke særlig fryseegnet.
# Ingredienser
1 kylling, 12-1500 g
salt og peber
1 tsk paprika edelsüss
500 g friske champignon
30 g smør/margarine
evt. 1-2 spsk olie
2 løg
2 dl bouillon (af
terning)
3 dl rødvin
1 dl tomatsaft
1-2 spsk maizenamel
lidt basilikum
* Fremgangsmåde
1. Del kyllingen i
mindre stykker.
2. Bland salt og
peber og paprika og drys kyllingestykkerne med det på alle sider.
3. Rens de friske
champignon og skær dem i mindre stykker.
4. Smelt smørret i
en dyb pande eller stor gryde.
Svits svampene
ganske let.
Tag dem op med en
hulske.
5. Brun
kyllingestykkerne i gryden (evt. med lidt mere olie).
6. Pil løgene og hak
dem fint.
Kom dem i gryden og
lad dem brune med.
7. Hæld bouillon,
rødvin og tomatsaft over.
Læg låg på gryden og
lad retten snurre ved svag varme i ca ½ time.
8. Vend de brunede
champignon i retten, der smages til med basilikum.
Rør maizenamelet ud
i lidt vand og jævn saucen.
9. Server lun flûte
eller løse ris og en salat til.