Serveres som snacks, slik eller som del af müsli.
Tilbehør Snack. Arbejdstid: 10 minutter. Tørretid: 6-8 timer.
Let at lave. Lav pris.
# Ingredienser til Bananer, tørrede:
10 bananer (meget modne, helst med brune pletter på skallen)
Tørrerammer af: Hønsenet eller løst vævet stof med trælister
eller sigter af bambus eller metalgitterplader.
* Sådan laves Bananer, tørrede:
1. Skræl bananerne og skær dem i skiver på 3-5 mm's
tykkelse.
2. Fordel skiverne på tørrerammerne. Sørg for, at de ligger
enkeltvis.
3. Stil bananerne til tørring ved ca. 50 °C i 6-8 timer.
Et egnet tørrested er et varmeskab, en brændeovn, en bageovn
eller over en radiator. Her kan man lægge 4 mursten underst og anbringe
tørrerammerne i stabler ovenpå. Hvis der tørres i bageovn, bruges gitterplader,
og der flyttes af og til om på pladerne.
Tips: Smag på en af bananskiverne. De færdige skiver
må ikke være fugtige i midten.
Konsistensen skal være hård og lidt sej.
En almindelig bageovn er det mindst egnede tørrested, da
luftcirkulationen er ringe og energiforbruget stort. Hele bananer skal tørre i
14-16 timer.
Se flere
opskrifter med Bananer Bananer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------