Helt uden ismaskine
og uden spor besvær: Denne isdessert kan forsøde juletiden. ja, enhver tid. Prøv
denne nemme opskrift på parfait med brunkager næste gang du får lyst til
hjemmelavet is!
Til 8-10 portioner. Tilberedning:
30 min. (plus tid til frysning).
# Ingredienser
½ l vaniljeis
100 g brunkager
100 g let bitter chokolade
1 appelsin
(økologisk), skallen af
1½ dl piskefløde
1¼ dl hindbærsauce (færdigkøbt)
En sandkageform (20
cm lang)
* Tilberedning
1. Lad ½ l vaniljeis tø lidt op i 15 minutter.
100 g brunkager
hakkes groft.
100 g let bitter
chokolade skæres i små terninger.
Skallen rives af 1
appelsin (økologisk).
1½ dl piskefløde piskes
stiv.
En sandkageform (20
cm lang) fores med bagepapir.
2. Isen røres godt igennem.
Fløde. brunkager.
chokolade og appelsinskal vendes hurtigt i.
Den fyldes i formen,
og overfladen glattes.
Lad den fryse natten over.
Så vendes den ud af
formen, skæres i skiver og serveres med 1¼ dl hindbærsauce (færdigkøbt).
Pr. portion (til 10):
3 g protein, 16 g fedt, 17 g kulhydrater = 224 kcal (940 kJ)
INFO: Parfait dækker over to typer isdesserter. I Frankrig,
hvor retten stammer fra, laves parfait med creme, æg, sukker og sirup for at
skabe en vaniljecreme-lignende puré, der ikke nødvendigvis serveres i et glas.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.