Carpaccio (tyndt skårede, rå skiver af kød eller laks i en vinaigrettesauce) kan meget vel
tilberedes også på fine grønsager. Her en umådeligt vellykket variant med
rødbeder.
Tid: ca 50 min. 4
pers.
# Ingredienser
4 mellemstore
rødbeder, ca 275 g
vand, salt
MARINADE:
2½ spsk vineddike
¼ tsk salt
½ dl olie
1 spsk grofthakkede
nødder
15 g reven peberrod
bredbladet persille
* Fremgangsmåde
1. Skrub rødbederne.
Kog dem møre ca 40 minutter i letsaltet vand.
Skyl dem i koldt
vand og gnid skallerne af.
2. Skær rødbederne i
meget tynde skiver.
Læg dem lidt taglagt
på 4 tallerkener.
3. Bland vineddike,
salt og olie til en vinaigrettesauce.
Hæld den over
rødbederne.
4. Rist nødderne på
en tør pande. Hak dem groft.
Drys nødder og reven
peberrod over rødbederne.
Pynt med persille.
5. Server med brød
som forret til en middag eller frokost.
Tips: Rødbederne kan lægges skiftevis med skiver af
tyndt skåret ræddike.
Den behøver ikke
koges inden den skives.
Se alle de bedste opskrifter med Rødbeder
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------