Forret. Arbejdstid: 25 min. Hviletid: 1 time Bagetid i alt: 30 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. (6 personer)
# Ingredienser
til Fjerkræleverflan:
Fjerkræleverpuré:
250 g fjerkrælever
(fx ande- eller kyllingelever)
2 æg
5 dl fløde
20 g smør
1 spsk hakket
persille
salt og peber
Tærtedej:
125 g smør
175 g hvedemel (3
dl)
3 spsk koldt vand
1 æg
¼ tsk salt
Tærteform: 24 cm
*
Sådan laves Fjerkræleverflan:
Tærtedej:
1. Kom hvedemel og
salt i en skål og hak smørret i.
Tilsæt vand og
sammenpisket æg og saml hurtigt dejen.
Lad den hvile koldt
ca 1 time.
Fjerkræleverpuré:
2. Befri
fjerkræleveren for årestammer og evt. galdeaftegninger, de gør leveren bitter.
3. Kom leveren i
blenderen sammen med æg, fløde og smør.
Blend til en jævn
masse.
Eller purér leveren
gennem en sigte, og rør den med æg, fløde og smør.
4. Rør den hakkede
persille i og smag til med salt og peber.
Flan:
5. Rul dejen ud på
et melet bord og læg den i en tærteform.
Sørg for at den går
lidt ud over siderne.
Rul kagerullen en
gang hen over formen, så kanten bliver pænt afsluttet.
6. Prik bunden med
en gaffel, læg folie på og fyld formen med tørrede linser, ærter eller salt, så
tærtebunden ikke buler op.
7. Forbag
tærtebunden ca 10 min. ved 200 °C.
8. Tag den ud af
ovnen, fjern folie og indhold.
Hæld fjerkræleverpuréen
i og bag yderligere 20 min.
9. Tag den ud og lad
den afkøle lidt, før den serveres lun.
Server en blandet
grøn salat til. Eller Cornichons eller oliven.
Tips: Fjerkræleverpuréen
kan eventuelt tilsættes 1 fed hvidløg, der blendes med eller knuses og røres i
levermassen.
Kan fryses.
Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se flere
opskrifter med Fjerkrælever
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------