Lær at koge de perfekte ris. Der er mange måder at koge ris på, men her får du den bedste og nemmeste fremgangsmåde, der sikrer dig lækre ris med ros.
Giver: 720 g
# Ingredienser
240 g ukogte
langkornede ris
50 cl vand
1 spsk olie
1 tsk salt
* Fremgangsmåde
1. Læg risene i en
si; skyl dem under rindende koldt vand for at fjerne overskydende stivelse.
Bland ris, 50 cl
vand, olie og salt i en mellemstor kasserolle.
2. Kog op over
mellem-høj varme indtil vandet kommer i kog.
Skru ned til lav
varme; læg låg på.
Lad dem simre indtil
risene er møre, 15-20 min.
Fjernes fra varmen;
lad dem stå i 5 min.
Tag låget af; løsn op
i risene med en gaffel.
Trin 2: Løsn op i
risene.
INFO: Kogt ris refererer til ris, der er kogt enten ved
dampning eller kogning. Udtrykkene dampet ris eller kogt ris bruges også ofte.
Enhver variant af asiatisk ris, afrikansk ris eller vild ris, glutinøs eller
ikke-glutinøs, lang-, mellem- eller kortkornet, af enhver farve, kan anvendes.
Se alle de bedste opskrifter med Kogte ris
Se alle de bedste opskrifter med Kinesiske retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------