Mysli er et morgenmadsprodukt baseret på havregryn og tilsat
andre grynsorter, kerner, stykker af et eller flere tørrede frugter og nødder.
Mysli kommer oprindeligt fra Schweiz og blev udviklet af lægen Maximilian
Bircher-Benner til sine patienter omkring år 1900.
☺ Retten kan tilberedes af
Børnekokke
# Ingredienser
150 g grovvalsede havregryn (ca. 3¾ dl)
150 g groft
rugmel (ca. 2¼ dl)
150 g hel boghvede (ca. 2 dl)
80 g brun farin (ca. 1½ dl)
¼ tsk fint salt
50 g smeltet smør
1 dl vand
125 g lyse rosiner (ca. 2 dl)
* Tilberedning
Bland de tørre ingredienser i en skål.
Hæld smør og vand i blandingen under omrøring så det bliver
godt fordelt.
Der må gerne være små klumper i blandingen.
Fordel myslien i en bradepande med bagepapir.
Tør myslien midt i ovnen og rør i den med jævne mellemrum.
Pas især på at kanterne ikke bliver for brune.
Tørretid: Ca. 1 time og 15 min ved 150 °C.
Lad myslien køle af og vend rosinerne i.
Server myslien til fx ymer.
Tips: Myslien kan opbevares i køleskabet ca. 1 uge i
et glas med låg.
Hvis du gerne vil have havregryn med nødder og frugt, så kald
det mysli. Hvis du gerne vil være lidt original og demonstrere dit
kendskab til ordets oprindelse, så kald det Müesli. Hvis du gerne vil
være meget original og spise en lille mus med mælk på til morgenmad, ja, så kan
du kalde den en Müsli!
Kokketips:
En god start på dagen kan fx bestå af øllebrød med
letmælk, ½ flækbolle
med smør og
Danbo 30+ og et glas appelsinjuice.
Eller af tykmælk med hjemmelavet mysli, ½ skive rugbrød med
smør og
Danbo 30+, 1 skive groft brød med appelsinmarmelade - og en
kop te.
Se alle de bedste opskrifter med Mysli
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.