Logo

Mousselinesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mousselinesauce 

 
Sauce. Arbejdstid: 25 min. Svær at lave. Høj pris. 4 personer.

 
# Ingredienser til Mousselinesauce
250 g smør
1½ dl piskefløde
1 spsk citronsaft eller hvidvinseddike
lidt hvid peber
3 æggeblommer
fint salt
*
Sådan laves Mousselinesauce
1. Smelt smørret, og lad det stå, til salt og urenheder er sunket til bunds.
Pisk fløden stiv.

 
2. Kom citronsaft eller vineddike, 1 spsk vand og lidt friskkværnet peber i en rustfri eller emaljeret gryde (aluminium misfarver mad med æg) og kog det lidt ind for god varme uden låg.
Lad det svale håndvarmt.

 
3. Pisk æggeblommerne i, en ad gangen, og pisk 2 spsk vand i.

 
4. Sæt gryden i et ikke for varmt vandbad (se Bain-marie) og pisk æggemassen tyktflydende.

 
5. Tilsæt det håndvarme, klarede smør lidt ad gangen og pisk hele tiden.
Saucen skal være ensartet og glat mellem hver portion smør.
Bundfaldet må ikke komme med i saucen.

 
6. Saucen er klar, når den har konsistens næsten som mayonnaise.
Smag til med salt.
Vend forsigtigt flødeskummet i den varme sauce.

 
7. Hæld saucen op i en varm sauceskål og server straks.

 
Tips: Server mousselinesauce til kogte grønsager, fx asparges eller kogt fisk.

 

Se alle de bedste opskrifter med Sauce

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.411 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her