Forret. Arbejdstid: 30 min. Stegetid, svampe: ca 10 min. Bagetid: ca 45 min.Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser til
Svampesoufflé
400 g blandede svampe, fx champignon, rørhatte og kantareller
20 g smør
1 bdt persille
salt og hvid peber
Soufflédej:
30 g smør
2½ spsk hvedemel
2 dl mælk
½ dl fløde
4 æg
½ tsk salt
Endvidere: smør til formen
Souffléform: 1½ l
*
Sådan laves Svampesoufflé
1. Børst svampene rene og skær eventuelle ormstukne og beskadigede
dele bort.
Skyl kun svampene, hvis det er nødvendigt og da kort under rindende,
koldt vand.
Tør dem straks og skær store svampe i mindre stykker.
Skyl og hak persillen.
2. Varm smørret og svits svampene heri, til væden er fordampet.
Vend persillen i og krydr med salt og peber. Lad blandingen svale
af.
Sæt ovnen på 200 °C.
Soufflédej:
3. Smelt smørret og rør melet i.
Spæd med mælk og fløde og rør jævningen glat.
Lad den koge nogle min.
4. Tag gryden fra varmen og lad jævningen svale.
Del æggene i blomme og hvide. Pisk hviderne stive.
Rør æggeblommerne i jævningen, en ad gangen. Krydr med salt.
Smør souffléformen godt.
5. Vend svampeblandingen i dejen og fold til sidst forsigtigt
de piskede hvider i.
6. Fyld dejen i den smurte souffléform, men fyld den kun ¾ op,
så dejen kan hæve.
7. Bag souffléen på nederste ovnrille ca 45 min. Server straks.
Tips: Server smeltet smør eller fx Brøndkarsesmør til.
Souffléen kan også bages i portionsforme, bagetiden er da ca
25 min. ved 220 °C.
Tørrede svampe kan bruges, de skalligge i blød ca 1 time. Beregn
ca 30 g.
Soufflé tåler ikke at vente, men skal serveres med det samme,
se Soufflé.
Den falder en anelse sammen, når den forlader ovnvarmen.
Se alle de bedste opskrifter med Svampe
Se alle de bedste opskrifter med Soufflé
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------