Sesam, Sesam smager godt. En trylleformular for denne opskrift på lækkert oksekød med peberfrugt,
champignon, porre og selvfølgelig sesam - brug wok eller pande.
4 personer. Arbejdstid:
15 min. Koge/stegetid: 15 min.
# Ingredienser
400 g oksekød i
strimler (fx inderlår)
2 spsk sojasauce
1 spsk sesamolie
1 fed hvidløg
1 tsk frisk ingefær
1 frisk chili
1 spsk sesamfrø
1 peberfrugt
250 g
markchampignoner
1 porre
2 dl bouillon
2 tsk majsstivelse
1 tsk farin
Tilbehør: kogte
ægnudler eller ris
* Tilberedning
1. Vend kødet sammen
med soja, sesamolie, fintsnittet hvidløg, fintsnittet ingefær og finthakket
chili (uden frø og mellemvægge).
2. Rist sesamfrøene
1-2 min. i en tør wok eller stegepande og læg dem til side.
Varm wokken/panden
med olie og svits de strimlede eller skiveskårne grønsager ved stærk varme et
par minutter.
3. Tag grønsagerne
op og steg kødet.
Tilsæt grønsager og
bouillon rørt sammen med majsstivelse og farin.
Kog det igennem og
smag til med salt og peber.
4. Drys sesamfrø
over og server straks med det valgte tilbehør.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.