Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: ca 20 min.
Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
4 personer.
# Ingredienser
til Mørbrad, helstegt
2 svinemørbrader (600-)
smør
lys bouillon (vand)
piskefløde
salt og peber
*
Sådan laves Mørbrad, helstegt
1. Puds mørbraderne fri for sener og hinder.
2. Smelt smørret i en tykbundet gryde og brun mørbraderne på
alle sider.
Vend dem med et par træskeer.
Stik ikke i dem, så løber der værdifuld saft af.
Krydr med salt og peber.
3. Lad mørbraderne stege færdige ved svag varme under låg ca
20 min.
Vend dem, når halvdelen af stegetiden er gået.
4. Tag de færdigstegte mørbrader op og dæk dem med alufolie,
så de holder sig varme.
5. Hæld bouillon (vand) og fløde i stegeskyen, bring den i
kog og lad saucen koge godt igennem ved svag varme.
Smag til med salt og peber.
6. Skær mørbraderne i skrå skiver og læg dem på et fad.
Server saucen til.
Tips: Server pillekartofler eller kartoffelmos til,
se fx Kartoffelmos til gratinering. Desuden Gulerødder, glaserede eller grønsager,
smørdampede og en blandet grøn salat.
Piskefløden kan erstattes med almindelig fløde, men så må saucen
jævnes med 1 spsk hvedemel rørt glat med lidt koldt vand.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Ovnstegt mørbrad:
Pensl mørbraderne med lidt olie eller smeltet smør, krydr
med salt og peber, og anbring dem i et smurt, ovnfast fad.
Steg dem ca 20 min ved god varme, 225 °C, tag dem ud og lad
dem hvile tildækket i 5-8 min, før de skæres ud.
Grillet mørbrad:
En udegrill skal tændes i god tid, ca ½ time før brug.
Den må ikke flamme, og glødelaget skal være hvidt.
Pensl mørbraden med (hvidløgskrydret)olie, salt og peber og
anbring den på risten tæt på grill-element eller glødelag.
Brun den på begge sider, fjern den ca fra varmen og grill den 6-8 min. på hver
side.
Lad den trække tildækket på et varmt fad 5-8 min, før den
skæres ud.
Tips: Mørbrad-enderne og »slipset« kan genere ved ovn- eller
grillstegning.
De kan skæres fra, brunes med lidt urter og løg, dækkes med
vand og koge svagt under låg en halv time.
Den siede bouillon herfra danner en god basis for sauce.
Se alle de bedste opskrifter med Svinemørbrad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------