Logo

Dumplings med kylling i airfryer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dumplings med kylling i airfryer 


Vi elsker alle dumplings af alle slags, men at lave dem helt fra bunden kan være meget. Hvis du vil have noget, der er lidt mindre arbejdskrævende (og du elsker jo at bruge din airfryer), er denne opskrift helt til dig.

25-30 stk. Forberedelsestid: 10 min. Samlet tid: 1 time

 
# Ingredienser
1 kop kinakål, finthakket
salt
125 g bacon i skiver, stilles i fryseren 10 min
250 g kylling, småtskåret
3 spidskål, skåret i tynde skiver
1 stykke ingefær (1½ cm), hakket
1 fed hvidløg, hakket
1 tsk fiskesauce
1 spsk sojasauce
½ tsk majsstivelse, Maizena
½ tsk hvid peber
¼ tsk ristet sesamolie
1 knsp sukker
25 til 30 dumpling-indpakninger (filodej)
olie til spray
Skåret spidskål og dipsauce, til servering

 
* Tilberedning
1. Kom kinakålen i en si, krydr med et godt nip salt, og vend det sammen.
Lad dryppe af over en skål i cirka 10 min.

 
2. Hak bacon så fint som du kan: indtil det ligner hakket kød.

 
3. Bland bacon og kylling i en stor skål.
Ælt indtil blandingen bliver til en glat pasta.

 
4. Klem overskydende fugt af kinakålen.
Tilsæt til kyllingeblandingen sammen med spidskål, ingefær, hvidløg, fiskesauce,
sojasauce, majsstivelse, hvid peber, sesamolie, sukker og en knivspids salt.

 
Bland indtil det er grundigt blandet, og stil det derefter på køl,
indtil det er afkølet, cirka 10 min.

 
5. Anbring ca. 2 teskefulde fyld i midten af en dumpling-indpakning.
Dyp din finger i en smule vand, og kør derefter fingeren rundt uden om fyldet.
Luk dumpling og pres sammen til en halvmåne, evt med en gaffel.
Anret dem på en airfryer-plade beklædt med bagepapir.
Gentag med de resterende indpakninger og fyld.
Dæk til med et let fugtigt køkkenrulle, indtil det skal tilberedes.

 
6. Forvarm en airfryer til 190 °C.
Arbejd i hold, pensl eller spray dumplings med olie.
Kog 10 til 12 min, vend halvvejs igennem, indtil ydersiden af dumplingen er sprød.

 
7. Overfør dumplings til et fad. Pynt med spidskål.
Server med ønsket dipsauce ved siden af.

 
8. Dumplings kan laves 2 måneder forud. Frys i en genlukkelig pose og opbevar frossen.
Placer frosne dumplings direkte i airfryer.
Kog i 5 min, pensl derefter med olie og vend tilbage til airfryer.
Vend halvvejs igennem og fortsæt 10 til 12 min mere.

 
Vi elsker dumplings af alle slags, men denne opskrift helt din.
Vi brugte bacon til at tilføje både røg og en baggrund af umami.
Men du kan frit bruge al kylling eller alt svinekød i denne opskrift.

 
Server disse med en hjemmelavet dipsauce.
Eller du kan vælge at lave en sauce med 1 del sojasauce og 1 del sort eddike.
Og selvfølgelig vil chiliolie være helt tilrådeligt.
Åh, og du kan også dyppe disse i noget krydret mayo!

 
Prøvet denne opskrift? Fortæl os, hvordan de kom ud i kommentarerne nedenfor!

 
Se alle de bedste opskrifter med Airfryer
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 2.697 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her