Logo

Fondant

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fondant 

 
Konfekt. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 15 min. Svær at lave. Svær at lave. 

 
# Ingredienser til Fondant:
500 g sukker (ca. 6 dl)
1,5 dl vand
2 spsk glukose
Udrulning: flormelis
*
Sådan laves Fondant:
1. Kom sukker, vand og glukose i en tykbundet gryde.
Bring langsomt fondantmassen i kog og lad den koge ca. 15 min.
Rør jævnligt i den.
Prøv, om den har kogt længe nok, ved at dyppe en ske med lidt fondantmasse i koldt vand.
Kan massen formes til en kugle, har den kogt længe nok.
Er den for blød, må den koge længere.
Skum fondantmassen, hvis den ikke er helt klar.

 
2. Hæld fondantmassen ud på en olieret bageplade eller på en marmorplade.
Bearbejd den med en olieret paletkniv, til den er jævn og glat og virker som tyk glasur.

 
3. Når fondanten er fast og helt hvid, æltes den godt igennem med hænderne.

 
4. Tilsæt eventuelle smagsstoffer, rul fondantmassen ud med lidt sigtet flormelis og form den til kugler eller toppe.

 
Tips: Glukose købes på apoteket. Hvis fondanten mislykkes og ikke vil holde sammen, kan den koges op igen med lidt koldt vand. Fondantmassen kan tilsættes forskellige essenser, fx pebermynte-, rom- eller mandelessens. Den kan farves med frugtfarve eller med kakao og derefter formes og pyntes med hakkede nødder, mandler eller andet. Opbevar eventuelt fondantmassen i køleskab med et fugtigt klæde omkring.

 
Se de bedste opskrifter med Fondant:

 
Chokoladefondant:
Smelt 120 g chokolade i vandbad og lad den afkøle lidt, inden den fordeles over den udrullede fondantmasse. Rul den sammen til en roulade og skær den i skiver.

 
Pebermyntefondant:
Smag fondantmassen til med pebermynteessens og tril den til kugler.
Tryk dem let flade på olieret pergamentpapir og sæt en lille top smeltet chokolade på hver.

 
Cremetoppe:
Smag fondantmassen til med rom-, vanilje- eller citronessens eller med kakao eller pulverkaffe. Form dem til toppe og overtræk disse med chokolade.

 
Pralineer:
Smelt fondantmassen over vandbad, smag den til med kakao og sæt den i små toppe på olieret papir ved hjælp af en teske.
Lad dem tørre til næste dag og overtræk dem så med chokolade.

 
Sådan laves Fondant:


Fondant 
1. Bring fondantmassen langsomt i kog og lad den koge ca. 15 min.
Rør jævnligt i den. Skum fondantmassen, hvis den ikke er helt klar.


Fondant 
2. Prøv, om den har kogt længe nok, ved at dyppe en ske med lidt fondantmasse i koldt vand.


Fondant 

3. Kan den formes til en kugle, har den kogt længe nok.
Er den for blød, må den koge længere.


Fondant 

4. Hæld fondantmassen ud på en olieret bageplade eller på en marmorplade.
Bearbejd den med en olieret palet kniv, til den er jævn og glat.


Fondant 

5. Når fondanten er fast og helt hvid, æltes den godt igennem med hænderne.


Fondant 

6. Tilsæt eventuelle smagsstoffer, rul fondantmassen ud med lidt sigtet flormelis og form den til kugler eller toppe.

 

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.416 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her