Konfekt. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 15 min. Svær at lave. Svær at lave.
# Ingredienser
til Fondant:
500 g sukker (ca. 6
dl)
1,5 dl vand
2 spsk glukose
Udrulning: flormelis
*
Sådan laves Fondant:
1. Kom sukker, vand
og glukose i en tykbundet gryde.
Bring langsomt
fondantmassen i kog og lad den koge ca. 15 min.
Rør jævnligt i den.
Prøv, om den har
kogt længe nok, ved at dyppe en ske med lidt fondantmasse i koldt vand.
Kan massen formes
til en kugle, har den kogt længe nok.
Er den for blød, må
den koge længere.
Skum fondantmassen,
hvis den ikke er helt klar.
2. Hæld
fondantmassen ud på en olieret bageplade eller på en marmorplade.
Bearbejd den med en
olieret paletkniv, til den er jævn og glat og virker som tyk glasur.
3. Når fondanten er
fast og helt hvid, æltes den godt igennem med hænderne.
4. Tilsæt eventuelle
smagsstoffer, rul fondantmassen ud med lidt sigtet flormelis og form den til
kugler eller toppe.
Tips: Glukose købes
på apoteket. Hvis fondanten mislykkes og ikke vil holde sammen, kan den koges
op igen med lidt koldt vand. Fondantmassen kan tilsættes forskellige essenser,
fx pebermynte-, rom- eller mandelessens. Den kan farves med frugtfarve eller
med kakao og derefter formes og pyntes med hakkede nødder, mandler eller andet.
Opbevar eventuelt fondantmassen i køleskab med et fugtigt klæde omkring.
Se de bedste opskrifter med
Fondant:
Chokoladefondant:
Smelt 120 g
chokolade i vandbad og lad den afkøle lidt, inden den fordeles over den
udrullede fondantmasse. Rul den sammen til en roulade og skær den i skiver.
Pebermyntefondant:
Smag fondantmassen
til med pebermynteessens og tril den til kugler.
Tryk dem let flade
på olieret pergamentpapir og sæt en lille top smeltet chokolade på hver.
Cremetoppe:
Smag fondantmassen
til med rom-, vanilje- eller citronessens eller med kakao eller pulverkaffe.
Form dem til toppe og overtræk disse med chokolade.
Pralineer:
Smelt fondantmassen
over vandbad, smag den til med kakao og sæt den i små toppe på olieret papir
ved hjælp af en teske.
Lad dem tørre til
næste dag og overtræk dem så med chokolade.
Sådan laves Fondant:
1. Bring
fondantmassen langsomt i kog og lad den koge ca. 15 min.
Rør jævnligt i den.
Skum fondantmassen, hvis den ikke er helt klar.
2. Prøv, om den har
kogt længe nok, ved at dyppe en ske med lidt fondantmasse i koldt vand.
3. Kan den formes
til en kugle, har den kogt længe nok.
Er den for blød, må
den koge længere.
4. Hæld
fondantmassen ud på en olieret bageplade eller på en marmorplade.
Bearbejd den med en
olieret palet kniv, til den er jævn og glat.
5. Når fondanten er
fast og helt hvid, æltes den godt igennem med hænderne.
6. Tilsæt eventuelle
smagsstoffer, rul fondantmassen ud med lidt sigtet flormelis og form den til
kugler eller toppe.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------