Brasede kartofler bliver ofte lidt tørre og melede. Her er en variant som er særligt lækker og saftig. Server alene eller som tilbehør.
• Kartofler er et af vore vigtigste levnedsmidler, som indeholder
mange værdifulde næringsstoffer.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner
# Ingredienser
1 kg faste kartofler, fx Bintje
1 tsk salt pr. liter kogevand
2-3 (250g) løg
3 spsk smør eller margarine
2 tsk olie
1 bundt persille
½-1 tsk salt
¼ tsk peber
* Tilberedning
1. Skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 10 min.
Hæld vandet fra og lad dem blive helt kolde.
2. Pil løgene og skær dem i tynde ringe.
Opvarm 2 spsk margarine på en stor pande.
Steg løgringene gyldne og tag dem af panden.
3. Skær kartoflerne i tynde skiver.
Opvarm resten af margarinen og olien på panden.
Læg kartoffelskiverne på og skru ned til jævn varme.
Vend først kartoflerne når de er gyldne på undersiden.
Steg i yderligere 5-10 min.
4. Skyl persillen, ryst den tør, nip bladene af og
hak dem fint.
Bland løgringene med halvdelen af persillen og
vend det i kartoflerne.
Smag til med salt og peber.
Anret kartoflerne i en serveringsskål, drys resten
af persillen over og vend det ned i kartoflerne.
Server straks.
Provençalske kartofler:
Pr. portion: Energi: Kcal 304 = kj 1276
Kulhydrat 44 g Protein 5 g Fedt 12 g (36%) Fibre 4 g
VARIATION
Du kan også anrette kartoflerne præcis som man gør i
Provence.
Brug en blanding af friske krydderurter som fintstrimlet
basilikum, finthakket timian og rosmarin samt 1-2
finthakkede
fed hvidløg. Dette blandes med kartoflerne.
Tips:
Såvel løg som kartofler skives hurtigst og lettest på
et grønsagsjern. Skiverne bliver også ensartet
tykke på den måde. PAS PÅ FINGRENE
Vend kartoflerne forsigtigt med en stegespade,
men først når undersiden er blevet gylden.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..