Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: ca 30 min. Hævetid i alt: 1½ time. Bagetid: ca 30 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Surbrød uden surdej
1½ dl vand
50 g gær
3 dl yoghurt naturel
1 spsk olie
1 tsk salt
2-3 spsk kommen
650 g sigtemel (ca 11 dl)
*
Sådan laves Surbrød uden surdej
1. Lun vandet let (35 °C) og opløs gæren heri.
Tilsæt yoghurt, olie, salt og kommen.
2. Rør sigtemelet i gærblandingen lidt efter lidt.
Ælt dejen glat og smidig på et melet bord.
Stil dejen tildækket til hævning på et lunt sted i ca 45 min.
3. Ælt dejen igennem og form den til et rundt eller ovalt
brød.
Stil brødet tildækket til efter hævning i ca 45 min.
Sæt ovnen på 225 °C.
Sigt et tyndt lag sigtemel over brødet, rids det let.
Bag det på næstnederste rille i ca 30 min.
Det skal lyde hult, når man banker på det.
Lad det afkøle på en bagerist.
Tips: Brødet kan også pensles med sammenpisket æg og
drysses med kommen, før bagning.
2 dl af melet kan erstattes af knækket rug eller hvede.
Knækkede rug- eller hvedekerner skal overhældes med kogende
vand og stå ½ time, og brødets hævetid bør øges med 10 min, bagetiden med 5 min.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------