Denne delikate drink bliver sikkert højdepunktet ved
sommermiddagen eller sommerfrokosten. Den er farvestrålende, god og læskende.
• 1 glas indeholder dagsbehovet af C-vitamin.
.• Denne dessert indeholder kun 1 g fedt pr. glas.
Forberedelse 20 min + frysning. Tilberedning 5 min. 6 glas
# Ingredienser:
2½ dl sukker
4½ dl vand
1 stor cantaloupe melon
saften cif 1 stor appelsin
1 stor honning melon eller galia melon
¼ tsk stødt ingefær
saften af 1 limefrugt
PYNT:
mynte eller citronmelisse
* Tilberedning:
1. Varm sukkeret sammen med vandet i en gryde.
Varm sagte til sukkeret er helt smeltet og bring det så i
kog.
Lad det simre i 5 min til blandingen er tyktflydende.
Lad det blive helt koldt.
2. Del cantaloupe melonen på midten og fjern kernerne.
Grav frugtkødet ud af skallen og findel frugtkødet i
en blender eller foodprocessor til en jævn puré.
Mål 4½ dl melonpuré op i en plastdåse og bland med
halvdelen af sukkerlagen og al den friskpressede
appelsinsaft.
3. Del honningmelonen, udkern den og kør frugtkødet i
blender eller foodprocessor.
Mål 4½ dl melonpuré op i en anden plastdåse og bland
med resten af sukkerlagen samt ingefær og friskpresset
limesaft.
4. Dæk de to beholdere og frys i 1-2 timer til en jævnt
frossen masse.
Rør i melonpuréerne med en gaffel for at fjerne isklumper.
Frys yderligere 1-2 timer. Rør rundt nu og da.
5. Fordel den frosne cantaloupe-blanding i glas og læg derefter
honning melonblandingen ovenpå.
Pynt med mynte eller citronmelisse.
Friske melondrinks:
Pr. glas: Energi: Kcal 266 = kJ 1111
Kulhydrat 62 g Protein 2 g Fedt 1 g (3%) Fibre 3 g
Tips:
Når melonen er moden, har den en kraftigt sød duft.
Tryk forsigtigt med tommelen ved stilkfæstet.
Hvis melonen er blød, er den moden.
Forbered melonen ved først at dele den på midten.
Fjern kernerne med en ske.
Grav derefter melonens frugtkød fri af skallen.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.