Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 10 min. Stegetid: ca 25 min. Skal trække: ca 10 min. Let at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Oksefilet, helstegt
750 g oksefilet
salt og peber
25 g smør
½-1 dl vand
Sauce: 1 dl piskefløde
*
Sådan laves Oksefilet, helstegt
1. Krydr kødet med salt og peber.
2. Lad smørret bruse af i en gryde og brun kødet heri på
alle sider uden at stikke i det.
Brug to grydeskeer.
3. Dæmp varmen og tilsæt ½-1 dl vand og læg låg på gryden.
Lad oksefileten stege ca 10 min.
4. Vend kødet, og lad det stege endnu 10 min. under låg.
5. Tag kødet op og pak det ind i alufolie og lad det stå ca
10 min, inden det skæres i skiver.
6. Kom piskefløden i stegeskyen og lad saucen koge igennem.
Smag til med salt og peber og server straks.
Tips: I stedet for vand bør rødvin (delvis) bruges.
Spis aspargeskartofler til.
Enhver form for friske bønner kan også serveres til, se fx Bønner,
grønne, polonaise. Endvidere Løg, glaserede, Løg, ovnbagte eller Champignon, rødvinsdampede,
Champignon, smørsauterede,
og tillader årstiden, vil Aspargessalat, varm
være let og godt, ligesom Grønærter,
franske.
Oksefilet i ovn:
Sæt ovnen på 250 °C. Brun fileten i 10 min.
Dæmp varmen til 160 °C.
Krydr med salt og peber, fordel nogle smørklatter over den
og hæld lidt bouillon ved.
Lad fileten stege yderligere 15-20 min.
Tag fileten ud af ovnen, og lad den hvile tildækket ca 10 min,
inden den skæres i skiver.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Okse
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------