Logo

Valnøddegrovbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Valnøddegrovbrød 

 
Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 25 min. Hævetid i alt: 1½ time. Bagetid: ca 40 min. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.

 
# Ingredienser til Valnøddegrovbrød
25 g gær
2 dl vand
1 dl ymer eller A-38
25 g smør
½ tsk salt
100 g valnøddekerner (2 dl)
100 g rugmel (ca. 2 dl)
350 g hvedemel (ca. 6 dl)
æg til pensling
*
Sådan laves Valnøddegrovbrød
1. Lun vandet let (35 °C), og rør gæren ud heri.
Tilsæt blødt smør, ymer (A-38) og salt.

 
2. Hak nødderne groft (gem nogle til drys) og kom dem sammen med rugmelet i dejen.
Rør dejen godt sammen.

 
3. Tilsæt gradvis under omrøring resten af melet og ælt til sidst dejen igennem på et melet bord.
Lad dejen hæve tildækket og lunt i 1 time.

 
4. Tag dejen op, ælt den atter igennem, og form den til et stort, rundt brød.
Lad brødet efterhæve tildækket på en smurt letmelet plade i ½ time.
Sæt ovnen på 200 °C.

 
5. Pensl brødet med sammenpisket æg, rids et kryds, drys med resten af de hakkede valnødder og bag brødet i ca 40 min. midt i ovnen, til brødet er gyldent og gennembagt.
Det skal lyde hult, når man banker på det.
Lad det køle af på bageristen, utildækket.

 
Tips: Server brødet til ostebord eller salatbord.
Eller som tilbehør til fyldige supper.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Valnød

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.824 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her