Logo

Sursteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sursteg

 
Sursteg som Mormor lavede den - Skøn og lækker opskrift der stammer fra Norge - Prøv den her!
Til 6 personer. Marineringstid: 3-5 døgn. Tilberedningstid: 1¾ time

 
# Ingredienser
1½ kg vildtkød af kølle eller bov
salt og peber

100 g bacon i skiver
smør

2 dl cremefraiche (38 %)


Marinade:
3 dl vineddike
3 dl rødvin

1 laurbærblad
1 løg i skiver
4 nelliker

4 enebær
2 hel allehånde

 
* Tilberedning
1. Læg kødstykket i en stor skål.
Bland marinaden og hæld den over.

Lad skålen stå koldt og tildækket mindst 3 døgn, gerne længere.
Vend kødet af og til.

 
2. Tør kødstykket godt og gnid det med salt og peber.
Rist baconskiverne gyldne i en stegegryde.
Kom smørret i og lad det blive gyldent. Brun kødstykket.

Tilsæt 2 dl af marinaden og steg kødet under låg i ca 1½ time.

 
3. Rør cremefraiche i stegeskyen og spæd evt. med lidt mere af marinaden.
Smag saucen til - den skal være let syrlig.

 
4. Server stegen med råstegte eller kogte kartofler, måske også lidt syltede tomater eller asier.

 
Find flere gode opskrifter på tilbehør til vildt HER
Se flere dejlige retter med vildt HER eller en grøn salat HER

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 8.255 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her