Logo

Sukiyaki - Japansk grønsagsret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Sukiyaki - Japansk grønsagsret

 
Sukiyaki er en japansk grønsagsret som tilberedes ved bordet. Lidt kød og mange grønsager - Her kommer en opskrift, hvor grønsagerne ofte dominerer, og hvor kødet giver ekstra god smag.
Til 4 personer. Tilberedningstid: 20 min. Kogetid: 10 min. Ikke fryseegnet.

 
# Ingredienser
3 porrer
250 g champignoner
1 blomkålshoved

2 peberfrugter
300 g reelt oksekød
4 æggeblommer

½ liter bønnespirer eller tilsvarende mængde strimlet kål
4 dl bouillon (evt. af terning)
½ dl soja

2 spsk sherry

 
* Tilberedning
1. Rens og skyl porrerne. Skær dem i tynde skiver.
Rens champignonerne og skær dem i skiver.
Del blomkålshovedet i buketter.
Skær peberfrugterne i smalle strimler.

Skær kødet i smalle strimler og pisk æggeblommerne sammen.
Fordel dem i fire små skåle.

 
2. Hæld bouillonen i en stor dyb pande.
Bring den i kog og tilsæt soja og sherry.

 
3. Læg halvdelen af grønsagerne og kødet i grupper på panden.
Lad det småkoge i 4 min.
Vend kødet når halvdelen af kogetiden er gået.


4. Tag kød og grønsager op af panden og spis straks efter, ved først at dyppe kødet i ægge-
blomme.

 
5. Server ris til.
Kog resten af kød og grønsager mens første portion spises.
Server kød- og grønsagssuppen til sidst.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 8.931 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her