Logo

Skagen-rødspætte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skagen-rødspætte


I Skagen spiser man (skagboerne) rødspætter, der er flået på begge sider og vendt i rugmel. En helt frisk rødspætte er stiv og kan være svær at stege på en pande, derfor ridses fiskene, inden de lægges på den varme pande.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stege-/kogetid: 20 min.


# Ingredienser til Skagen-rødspætte:

4 små flåede rødspætter

salt og friskkværnet peber

1 dl rugmel

100 g smør


Tilbehør:

400-500 g kogte pillekartofler

4-5 spsk tyttebærsyltetøj eller 100 g tyttebær rørt med 3-4 spsk sukker

2 citronskiver

persille

*


Sådan laver du Skagen-rødspætte:

Skyl rødspætterne, og fjern evt. blodrester i bugen.

Tør dem grundigt, og skær et langt snit langs midten på begge sider.

Det hjælper til, at fisken ligger fladt på panden, når den steges.

Krydr rødspætterne med salt og peber på begge sider, og vend den i rugmel.

Kom rødspætterne på en pande med rigeligt varmt smør, og steg ved middelvarme i 6-8 min. på hver side, afhængigt af tykkelsen.

Server de smørstegte rødspætter med brunet smør fra panden, citronskiver, tyttebærsyltetøj friskkogte kartofler, og et drys persille.

---


LexABC: Rødspætten er vores nationale fladfisk, og i fiskebyen Skagen serveres den stegt med enten tranebær, tyttebær eller stikkelsbær afhængig af sæsonen. Tranebær vokser vildt i de områder omkring Skagen, som de kalder heden, og det var tidligere en hel sport og familieforlystelse at gå på tranebærjagt. Lidt nemmere er det at plukke stikkelsbær fra buskene i haven.


Opskrift på stikkelsbærkompot:

Bring 1 dl æblemost, 1 tsk peberkorn, 1 stang kanel, 200 g rørsukker, 1 strimmel citronskal og ½ dl æbleeddike i kog.
Tilsæt 1 kg stikkelsbær og kog 3-4 minutter for svag varme.
Tag gryden af varmen og lad kompotten trække.




 




 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 11.224 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her