Logo

Perlehøne med muslinger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Perlehøne med muslinger 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 45 min. Kogetid, bouillon: 1 time. Stegetid: ca 30 min. Svær at lave. Høj pris. 4 personer.


# Ingredienser til Perlehøne med muslinger
1 perlehøne (ca )
foie gras eller andelever
500 g friske blåmuslinger
2 skiver sandwichbrød
fløde
2½ dl bouillon
salt og peber

 
Bouillon:
perlehøneben og-skrog
1 gulerod
2 stængler blegselleri
2 stilke persille

 
Sauce:
2½ dl muslingesuppe
1 persillerod (ca )
1 pastinak (ca )
3 stængler blegselleri
salt og peber
Portionstærteforme
*
Sådan laves Perlehøne med muslinger
1. Gå perlehønen efter for fjerposer, halsårer m.m., se Kylling.
Skær lår/overlår og bryst fra skroget, se Kylling, partering af.

 
Bouillon:
2. Del skroget i mindre stykker og kom dem i en gryde med de rensede urter og så meget vand, at det lige dækker.
Kog ca 1 time under låg ved svag varme.
Si bouillonen gennem et fint klæde eller gennem et tyndt lag pladevat lagt i en sigte.

 
3. Skær brystkødet i 6 skiver, læg dem på en tallerken og sæt dem til side.
Fjern skind og ben fra lår/overlår.

 
Blåmuslinger:
4. Børst muslingerne grundigt med en stiv børste under rindende, koldt vand.
Fjern trevler o.lign.
Kassér muslinger, der ikke lukker helt, evt ved et let slag mod bordet.
Se Blåmuslinger, istandgøring af.

 
5. Hæld bouillonen i en mellemstor gryde og bring den i kog.
Kom muslingerne i og damp dem for god varme under låg 4-5 min.
Tag dem op og hæld suppen gennem en sigte foret med et tyndt klæde eller pladevat, der er altid lidt fint sand i muslinger. Gem suppen.
Befri muslingerne for skallerne, fjern strengen og den lille »sorte« kugle.

 
6. Skær skorpen af sandwichbrødet og udblød det ca 5 min. i fløden.
Gem 8 hele muslinger. Hak resten af muslingerne gennem kødmaskinen eller i foodprocessor sammen med lårkødet fra perlehønen og foie gras (andelever).

 
7. Rør det udblødte franskbrød, sammen med eventuel væde, som ikke er opsuget, i farsen sammen med de hakkede muslinger m.m.
Krydr med salt og peber.
Sæt ovnen på 175 °C.

 
8. Fordel et tyndt lag fars over bunden af hver tærteform.
Fordel muslinger og perlehønebryst på farsen og dæk med resten af farsen som låg.

 
9. Sæt formene på en bageplade og læg alufolie over.
Bag dem ca 30 min. på ovnens midterrille.

 
Sauce:
10. Kog muslingesuppen ind uden låg, til der er ca 2½ dl tilbage.
Rens grønsagerne og skær dem i meget små tern.
Kom grønsagerne i muslingesuppen og kog dem ca 5 min., til de er møre, men stadig har bid.

 
11. Tag forsigtigt perlehønefarsen ud af formene og anret i dybe tallerkener.
Fordel grønsager og muslingesuppe i tallerkenerne.
Server straks.

 
Tips: Retten kan forberedes til og med punkt 5.
Farsen kan laves med kyllingelever.
Vælg evt andre grønsager til saucen, fx gulerødder og bønner.

 

Se alle de bedste opskrifter med Perlehøne

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 7.913 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her