Logo

Kylling parmesan i airfryer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling parmesan i airfryer 

 
Det faktum, at sprød gylden kylling kan opnås uden brug af friture, er fantastisk (for ikke at nævne, hvor hurtigt airfryeren kan gøre det!). Der er ingen grund til at tænde for din ovn eller varme fritureolie: Denne kylling parmesan smager lige så godt som den traditionelle version med meget mindre indsats.
4 portioner. Forberedelsestid: 10 min. Samlet tid: 50 min

 
# Ingredienser
2 store skindfri kyllingebryst
salt og friskkværnet sort peber
1/3 kop hvedemel
2 store æg
1 kop panko brødkrummer
¼ kop friskrevet parmesan
1 tsk tørret oregano
½ tsk knuste chiliflager
½ tsk hvidløgspulver
1 kop marinara
1 kop revet mozzarella
friskhakket persille, til pynt

 
* Tilberedning
1. Skær kyllingebrystet i halve på langs for at skabe 4 tynde stykker kylling;
krydr begge sider med salt og sort peber.

 
2. Placer mel i en lav skål; krydr med et stort nip salt og et par kværn sort peber.
I en anden lav skål, piskes 2 æg sammen.
I en tredje lav skål blandes panko, parmesan, oregano, chiliflager og hvidløgspulver.

 
3. Belæg kyllingen, en ad gangen, i mel, ryst evt overskydende af.
Dyp i æg, lad det overskydende dryppe af, og dyp til sidst i panko-blandingen,
tryk forsigtigt for at klæbe og sørg for, at begge sider af kyllingen er godt belagt.

 
4. Arbejd i hold, hvis det er nødvendigt, i en airfryer-kurv, læg kylling i et enkelt lag.
Steg ved 200 °C, vend én gang, i 5 min på hver side.
Top kylling med marinara og mozzarella.
Fortsæt med at stege ved 200 °C indtil osten er smeltet og gylden, ca. 3 min mere.

 
5. Fordel kylling mellem 4 tallerkener. Pynt med persille.

 

 
Paneringen:
Vi bruger en blanding af panko og parmesan for at sikre, at paneringen ikke kun bliver ekstra sprød, men fyldt med smag. Sørg for, når du dypper dine kyllingestykker i æggeblandingen, at du virkelig får hver eneste overflade dækket, og gør derefter det samme med din tørre blanding.
Dette vil garantere, at din panering bliver på din kylling (hvor den hører hjemme).

 
Airfryeren vil ikke kun gøre din kylling sprøde og perfekt, men vil smelte og stege din ost til den perfekte osteagtige, sprøde bid. Alt du behøver er 10 min (5 pr. hver side) til at tilberede din kylling og 3 min mere til at riste osten.

 
Servering af kylling parmesan:
Server denne ret oven på pasta (fra spaghetti til fettuccini) for at drage fordel af al den lækre marinara, men du kan også servere den almindelig sammen med utallige andre ting, fra hvidløgsbrød til rosenkål og risotto.
 
Se alle de bedste opskrifter med Airfryer
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 965 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her