Logo

Kinakåldolmere, vegetariske

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kinakåldolmere, vegetariske 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ½ time Kogetid, bulgur: ca 10 min. Ovntid: 15-20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. 4 personer.

 
# Ingredienser til Kinakåldolmere, vegetariske
1 stor kinakål (evt savoykål)
Fyld:
1 dl bulgur
250 g champignon
2 æg
1-2 fed hvidløg
½ tsk tørret basilikum eller ½ spsk friskhakket
1 spsk olie
salt og peber

 
Til gratinering:
1-2 dl grønsagsbouillon
50 g reven ost (emmentaler eller cheddar)
Ovnfast fad
*
Sådan laves Kinakåldolmere, vegetariske
1. Fjern eventuelt de yderste, grove blade på kinakålen.
Løsn 8 store, flotte blade og kom dem i kogende letsaltet vand i 1-2 min.
Lad dem dryppe af.

 
2. Sæt ovnen på 200 °C.

 
Fyld:
3. Varm olien i en gryde og svits bulguren kort heri.
Hæld 2 dl vand ved og lad bulguren koge mør under låg i ca 10 min.

 
4. Befri champignonerne for rodskive, skyl dem kort og koldt og tryk dem straks tørre.
Hak dem groft.
Snit resten af kinakålen fint.
Pisk æggene let sammen. Pil og knus hvidløg.

 
5. Kom den kogte bulgur i en skål og tilsæt hakkede champignoner, snittet kinakål, sammenpiskede æg, knust hvidløg, basilikum, salt og peber.
Rør alt godt sammen.

 
6. Fordel fyldet på kinakålbladene, rul dem sammen og læg dem tæt i et smurt ovn­fast fad.

 
Gratinering:
7. Hæld grønsagsbouillon ved retten, drys med reven ost og sæt fadet midt i ovnen i ca ½ time, til overfladen er gylden og alt er mørt.
Server retten direkte fra fadet med godt brød til. Fx et hjemmebagt Grahamsbrød.

 
Tips: Ønskes en krydret sauce som tilbehør, vil Chilisauce være velegnet.
Bulguren kan erstattes af en tilsvarende mængde ris.
Tør hvidvin kan helt eller delvis erstatte bouillonen.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kinakål

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.552 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her