Logo

Katrineblommekage let og godt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Katrineblommekage let og godt 

 
Dessert Kage. Arbejdstid: 20 min. Evt. udblødning, svesker: 30 min. Afkøling, creme: 30 min.
Bagetid: ca 50 min. Middelsvær at lave. Mellem pris.

 
# Ingredienser til Katrineblommekage
225 g svesker uden sten (evt. store californiske)
25 g mandler (½ dl)
10-15 g smør

 
Vaniljecreme:
1 stang vanilje
3½ dl fløde
4 æggeblommer
4 spsk sukker
50 g smør
3 æggehvider

 
Tilbehør: flødeskum
Ovnfast fad
*
Sådan laves Katrineblommekage
1. Kog sveskerne op i vand, der netop dækker, og lad dem svale af heri.
Store californiske kan bruges direkte.

 
2. Skold og smut mandlerne. Læg en hel mandel i hver sveske.
Smør et ovnfast fad og læg sveskerne i.

 
Vaniljecreme:
3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Gem dem.
Bring fløden i kog med vaniljebælgen og tag gryden fra varmen.

 
4. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål.
Pisk den varme fløde i æggemassen over svag varme.
Rør smørret i.
Tag cremen fra varmen, når den tykner, og rør vaniljekornene i.

 
5. Sæt cremen til afkøling, hurtigst i koldt vandbad.
Rør i den med jævne mellemrum, så den ikke trækker skind.
Sæt ovnen på 175 °C.

 
6. Pisk hviderne stive og vend dem i den kolde creme.

 
7. Hæld vaniljecremen over sveskerne i fadet og sæt det nederst i ovnen.
Bag desserten ca 50 min, til cremen er stivnet og overfladen gylden.

 
8. Server desserten lun eller kold og server flødeskum til.

 
Tips: Desserten kan laves med friske sveskeblommer, der halveres, udstenes (læg en mandel i stedet) og drysses med et par spsk sukker i fadet, inden cremen hældes over.
Smuttede, hakkede mandler kan blandes i cremen, der også kan smages til med lidt citronsaft.

 

Se de bedste opskrifter med Blommer

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.778 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her